kbba

Latest Posts

Sakit penghapus dosa.

By 11:00 AM , , , ,


As salam...

Alhamdulillah... saya dah sihat...
Semalam sesuatu berlaku kat diri ini...
Sakitnya tuh disini...
*tetiba rasa nak nyanyi dan arobik*

Lately ni, sakit belakang aku rasa macam menjadi jadi plak.
Aku pun tak tahu kenapa.
Nak kata tidur tak selesa, aku tidur kat tilam latex lagi tu.
Nak selesa macam mana lagi.
Tuh pun bersyukur sangat.



Angkat berat?
Ada la juga.. selalunya aku angkat bekas air mineral yang biru kat opis ni.
Dengan niat, setiap orang yang minum, aku dapat pahala..
Apa salahnya kan...
Tapi, bila dah sakit belakang, aku tangguhkan amal kebajikan aku tu.
Nanti dah sihat, leh sambung balik.

Dukong anak.
YES... gila tak dukong.
Anak aku si Harris tu, duk "mi..kong..." dekat 10x.
Tak kan tak dukong kan.
Kalau tak, kat kaki aku je la dia ada.

Semalam, dalam pukul 10 belakang aku dah mula sakit.
Sakit sangat.
Macam rasa contraction nak beranak.
Sapa pernah beranak korang tahu la macam mana rasa dia.
Selang sejam pastu, aku sakit perut gak.
Ini betul2 ajaib.
Kot aku nak beranak kan...
Sapa tahu, aku mengandung.
Huhuhu...

Memula whatsapp D, cakap sakit lagi.
D kata, nak g klinik tak?
Aku rasa ok lagi, so tak payah la.
Dalam pukul 12 tu, makin menjadi plak sakit aku.
Yang tak bestnya kat sini xde bilik sakit yang boleh aku baring kejap.
Makin menjadi je sakitnya tu aku rasa.

Keluar masuk toilet banyak kali.
Menangis dalam toilet pun ada.

Tapi, yang pelik, aku still leh gelak dan update status kat FB.
Hahaha.. rasa macam sakit tipu plak.
Padahal, sakit betulll..
Penangan FB tul la

status mengundang speku aku preggy. bahahaha


Bila dah tahap menangis, aku whatsapp D.
Dia kata pukul 2, dia gerak dari opis.
Aku pun ok la.
Sah la tak dapat MC sebab selepas pukul 2.

Tak kesah la.. janji sakit aku lega.

Budak opis ada gak cakap, aku kena gastric kot.
Angin dah bawak kebelakang.
Pastu, sorang tu plak cakap dia pernah kena dan doctor bagi injection tuk redakan sakit.

Aku pun rasa aku dapat angin dalam badan ni.
Tapi, kentut pun tak.
Tu yang pelik.

Last, jumpa doctor belum duduk, doctor dah kata...

" awak gastric ye??? "
La... tak citer sakit apa lagi... huhuhu
Potong stim la doctor ni.

Aku pun cerita la pung pang..pungpang...
Then, dia kata GASTRIC.
Aku pun fuhhh.. lega.
Takut gak, bila ada kata, mungkin sakit dalaman.
Suspen plak kan.

Bila doctor check perut, dia suruh aku angkat kaki kanan..
Ok, bukan apendik.. kata dia...
Dalam hati.. ohh.. macam tu, nak tahu apendik ke tak.
Yela.. aku boleh je jalan g daftar kat kaunter..
Kalau apendik dah guling guling kot.

Bila dia tekan perut, memang sakit.
Dah dia kata gastric.
Ok la doctor.. saya percaya...
huhuhu
Lama dah gastric tu tak jengah.
Masa diet aritu tak mo plak dia datang.
Dah habis diet baru dia datang.

Kat belakang, doctor tampal plaster.
Dan dia tak galakkan aku angkat berat.
Ngan anak2 pun aku tak dukong.
Huhuhu.. amik kesempatan.
Lepas seminggu baru leh angkat berat kot.

Ini la perempuan.
Bak kata member aku, orang perempuan ni, selalu sakit berkaitan dengan angin.
Hhuhuh
It deep true ok
Aku rasa aku kena berurut la.
Buang angin.
Sekarang pun aku pantang makan benda yang boleh menyebabkan angin.

Semoga gastric jangan datang lagi ye.
Huhhu.





You Might Also Like

9 leave a massage here...

  1. huuuu takutnya baca.. tapi memang klu angin lemah betul..

    ReplyDelete
  2. get well soon allene.....huhu...lepas ni kena makan ikut waktu..xmau gastrik lagi tau...:)

    ReplyDelete
  3. mcm tu ye kalau gastrik?? xde kait dgn tulang blkg ke??

    ReplyDelete
  4. Semoga cepat sembuh. Saya ni lagilah kerap angin satu badan (oh, bukan angin puspus tu...) Memang kalau lepas berurut, leganya teramat.

    ReplyDelete
  5. Elok jaga makan lepas ni, dan ambil supplement calsium & magnesium.

    ReplyDelete
  6. kena makan on time..
    semalam suami mimie angin sampai kepala.. hehe
    hope lin cepat sembuh..

    ReplyDelete
  7. sakit bekang kat mana tu ye?saya dulu selalu sakit belakang jugak..kat bawah bahu sebab banyak menunduk..heheh,,sekarang tak de le dah..

    ReplyDelete
  8. kalau nak tahu apendiks ke tak, kena angkat kaki kanan ke kak?

    nasib baiklah ye. saya dah selalu sangat kena gastric ni. hahaha..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo