kbba

Latest Posts

Super Daddy

By 2:09 PM , , , , , ,


As salam...

Daddy MHA adalah seorang super dad.
Dari MHA merah2 gebu2... daddy banyak tolong mmy.

Masa nak melahirkan, daddy ada sebelah mmy teman.
Kadang2 jadi penghibur saat mmy tengah menahan sakit contraction.
Pemberi semangat mmy saat mmy rasa down dan give up untuk melahirkan MHA.
Bukan senang tau nak meneran.

Bila mmy dalam pantang pula,
Daddy la yang tolong cuci baju MHA.
Setiap pagi, daddy cuci baju baby kemudian baru pergi kerja.
Sebelum tu siap tolong mmy pakai bengkung lagi.
Yang lilit2 tu.



Bila malam, daddy amik tugas buat susu anak.
Setiap kali MHA menangis, nak susu Daddy yang akan buat.
Mmy tak sedar. Kalau sedar pun mmy kejut daddy
Hahaha... *now br realise kenapa d tak mo bby lg*

Sampai la MHA besar, Daddy juga tugas buat susu.
Masa MHA BF je, mmy bangun bagi susu.
Itu pun sambil mata pejam.
Hihihi...

Bila keluar berjalan, daddy juga la yang bertugas untuk dukong MHA.
Dlu, masa kecil mmy dukong. Itu pun dengan bantuan Mei tai.
Tapi, bila besar, mmy tak larat.
Daddy dukong.

Hafidh..
Harris...

Nanti korang dah besar jangan lupa jasa Daddy.
Super daddy korang.
Biar pun kita tak mewah mana, tapi korang bertuah ada daddy macam DADDY.
real SUPER DADDY MHA.

mana ada daddy lain dukong macam ddy MHA dukong anak


And mommy lucky wife dapat daddy MHA.
*blushing*





You Might Also Like

8 leave a massage here...

  1. bagus la mcm tu allene...ain ni plak budak2 ni sikit2 nak ain je..papanya la releks je...huhu

    ReplyDelete
  2. samalah lin.. beruahkan dapat pasangan yang saling membantu ni..

    ReplyDelete
  3. sebenarnya para suami ni banyak je jd tulang belakang isteri.. cuma kadang kite ni rasa, kite je laa banyak bekorban untuk family...^_^

    ReplyDelete
  4. part susu tu sama.. cepat la anak besar, sian pulak kt laki mak buat susu memalam..hihi

    ReplyDelete
  5. bab dukung sama dengan anak2 saya la..saya dari anak2 kecik lagi,kalau jalan keluar saya tak pernah dukung anak..jalan lenggang kangkung je.suami yang dukung anak2..sebab tu agaknya anak2 manja kemain dengan ayah...

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah.. bkn semua org dpt psangan y amat membantu kan...

    ReplyDelete
  7. husband pun super ayah......balik keje amek anak2 dari umah mom.mandikan abang hasif.then masak for dinner..............huhuhu~~

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo