kbba

Latest Posts

Anak sembelih leher sendiri

By 2:10 PM , , , , ,


As salam...

Fuhhh... Berdebor nak cerita ni. Tapi nak cerita gak. Sebab aku rasa perlu share benda ni dengan semua orang. Kes terjadi dekat anak aku sendiri.

Masa Ahad hari tu, aku balik Puchong. Pagi tengah sibuk2 sidai baju, Hafidh anak sulong dan Harris yang kecik tu, main mainan. Dalam bakul mainan tu ada 1 pisau mainan untuk budak2 main tuk masak2.

Daddy hafidh ada tengok TV masa tu. Dia nampak Hafidh amik pisau tu, letak kat leher sambil sambil sebut "AllahuAkbar"... "AllahuAkbar"... buat gaya sembelih leher. Daddy dia terus mengadu dengan aku.



Masa tu, macam nak luruh jantung. Aku terus terbayang kalau pisau yang dia jumpa tu pisau betul macam mana??? Kalau dia buat kat adik dia macam mana??? Serius aku rasa nak menangis masa tu jugak.

Terus letak baju tepi, aku panggil dia. Tanya dia, Hafidh buat apa??
"AllahuAkbar"..."AllahuAkbar"... sambil letak pisau kat leher... 

Sapa ajar hafidh buat ni?? Hafidh tengok kat mana??
"Hafidh potong je... " 


Itu la jawap dia. Aku dah tak tahu nak tny apa lagi. Aku desak gak tanya Hafidh tengok kat mana? Dalam kepala aku, terbayang video orang sembelih je. Kot la ada orang bagi dia tengok kan. Aku sendiri pun tak pernah tengok video macam2 tu. Takut. Kang termimpi2. Ini kan pula budak yang otak macam span. Lagi senang la dia nak ingat semua tu.

Pagi tadi, aku tanya BS. Dia pun terkejut. So, aku assume buka BS la yang tunjuk video tu. Aku jadi pelik, macam mana Hafidh leh buat aksi tu?? Then, aku bincang dengan D. D kata mungkin masa main. Main gurau2 pastu buat2 aksi nak potong leher.

Terus aku teringat. Aku pernah buat macam tu. Huaaa...... BAD MOMMY. Serius benda tu dah lama. Dan kenapa sekarang dia leh buat pula? Aku rasa bersalah sangat. Sekarang ni, aku jadi fobia bila anak2 masuk dapur. Pisau semua aku letak tempat tinggi. Takut dan risau. BS pun aku akan pesan macam tu gak. Budak2 ni, bukan kita leh baca. Cepat sangat tangkap otak dorang ni.

So, korang jangan bergurau over dengan anak2. Nanti menyesal. Padahal benda tu kecik je. Tapi impak dia..... ermmmm faham2 sendiri la ye.

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.thinkgeek.com/images/products/additional/large/edd4_kids_swiss_army_knife_inuse.jpg&imgrefurl=http://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000015466649/humor-sekitar-pisau-golok-parang-pedang-dsb/2&h=700&w=700&tbnid=cn_8y7UdZB5etM:&zoom=1&docid=xc8SRvjLG5Q11M&ei=O-g1VYTlNJLx8gXkkoGQDw&tbm=isch&ved=0CCYQMygJMAk
google 



You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. budak-budak cepat jer serap kan..takpe lin cuma hati-hati jer benda benda bahaya simpan elok2..

    ReplyDelete
  2. pergh! debor baca entry ni.. adoiii..

    ReplyDelete
  3. takutnye Lin...mimah memang benda tajam2 taruk tinggi2...takut anak2 wat camtu la.

    ReplyDelete
  4. ya Allah! hati2, moga takda perkara buruk berlaku. risau je baca entry ni. aduhai

    ReplyDelete
  5. Hadoi..nk bace pn takut....huaa..nauzubillah..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo