kbba

Latest Posts

Family day untuk Blogger - KBDO 2015

By 3:38 PM , , , ,

As salam...

Family day untuk blogger. Dengar macam havoc kan. Tapi yup memang havoc. Lupa jup diri tu dah jadi mak-mak. Lama sangat dah tak ada aktivity begini. Bila Kelab Blogger Ben Ashaari buat, terus aku daftar. Rugi la sapa tak dapat join. Bukan selalu kan.


Blogger day out berlangsung pada 26 April 2015 di Kelab Komuniti Cyberjaya. Lokasi yang sangat sesuai untuk aktiviti begini dan untuk pada yang dah berkeluarga. Anak2 pun tak kalah bergembira. Seronok sangat. Walaupun aku tak bawak family, tengok dorang pun dah happy. Tapi best gak sekali sekala single gini.




Awal pagi hari kami dah sampai. Aku dengan Yaya bergerak dari Cheras sama2. Nasib ada Yaya, kalau tak, tiada teman la drive sorang2. Selepas pendaftaran, aktiviti pertama ada AEROBIK.
Sekali lagi lupa diri, seronok sangat step yang Fatin Bella bagi. Enjoy. Tak over sangat. Berpeluh juga la join Aerobik ni.




Bermula la acara pertama kita iaitu GOLF ala Blogger (ni main ikut rule blogger tau). Ok, serius aku berdebar ni. Dah la 1 group dengan Aben kan. Tapi, itu kelebihan. Hahah.. Sapa ada sana tahu la. Mana leh lawan cakap bos... :P hahaha




Kemudian permainan Badminton ala Chong Wei derhaka. Haha. 1 group hantar wakil 6 orang gitu, tapi 1 raket setiap team. Asal bola ke kiri, orang kiri kena sambut raket dari rakan dan pukul bola. Faham? haha tak faham korang leh cari IG KBBA yang ada member2 upload. Fun sangat ok. Kalau tak reti main badminton macam aku ni pun tak ada sapa tahu.



Nextt... Rehat. Tapi tak rehat sangat la. Sapa yang nak join test drive go kart dipersilakan kekdahnya. Aku ni, katogori berani berani takut. Nak tapi takut. Tapi, aku daftar gak la kan. Nak keluarkan sendiri duit untuk main go kart kena tunggu kaya. Rugi la sapa tak main. Kami di beri masa 10 minit kat track. 5 Minit pertama aku drive ala kura2. Lepas dah dapat baca track, dah macam kena rasuk, asyik nak laju je. Bahaha. Syokkk wooo. Pengalaman bermakna sangat. Walaupun gegaran kuat, sampai sakit tangan dan badan aku, tapi tak ada apa yang boleh beli pengalaman kan. Alhamdulillah... dapat juga main.







Selesai test drive, kitorang lunch dan solat. Lunch kat tempat best. Sedap semua makanan kat situ. Bayou Cafe




Masa main paintball ni, memula aku macam malas je. Tapi, bila fikir balik rugi la tak main kan. Benda free. Bila lagi nak merasa main. Aku pun zasss... Bila pilihan group, dapat group yang best. Semangat la jugak. Ada Uzu, boni, hubby kak Irra, Faziera dll. Game pertama aku kena shoot kat belakang. Gila dekat orang tu tembak. Kejam k... uhuh. Game kedua plak kena kat tangan. Huaa.. darah sikit. rasa kebas sekejap. Tapi ENJOY....










Penutup. Alhamdulillah.. selesai sudah acara yang dinantikan.. Memberian cenderahati dari Ben Ashaari pada blogger yang join. Dan lucky draw. Best sebab aku menang grand prize punya. Huhuh... Leh redeem telekung nanti. Seronoknya... uhuhuh Dapat COSMODERM 1 set. Huaaa... ramai jeles tau. Alhamdulillah.. rezeki. Nanti untuk penaja aku review lain ye.



Terima Kasih pada semua penaja untuk event kali ini. Terima kasih Ben Ashaari for owesome kelab dan urusetia yang bertungkus lumus menjayakan program ni. Maceh sume... Kawan... love u all.





You Might Also Like

9 leave a massage here...

  1. Assalam . Woahh meriah & best nya .

    jom shopping bawah RM50 :) Awasss !! Hanya wanita sahaja boleh baca , lelaki tak boleh tapi sang suami nak belikan sang isteri boleh baca . jemput jemput :)

    http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/2015/04/mascara-fibre-love-alpha-pink.html

    ReplyDelete
  2. wah.. dah ada activity mcm ni.. tp nik tak rasa blh join la dalam masa terdekat.. ai tgk org up jolah =P

    ReplyDelete
  3. Interesting. Plan nak datang juga jengah hari tu, but ada urusan lain pula di PJ. huhuhu

    ReplyDelete
  4. puas baca sebab gambar besar2.. hihi

    ReplyDelete
  5. TQ for coming memeriahkan BDO 2015 hope next event KBBA lagi meriah !

    ReplyDelete
  6. ok dah kenal dgn mommylin..kita satu group kan...havoc la.

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo