kbba

Latest Posts

Patah tumbuh hilang berganti.

By 12:47 PM , , , , , ,

As salam...

Tengah lunch ke korang? Jangan skip lunch ok. Nanti jadi macam aku haritu, gastrik. Huhuhu Ampun.. tak mau skip lagi. Cuma banyakkan minum air dan makan dengan portion yang sedikit. Biar perut kenyang. Kawal nafsu. Itu la yang susahkan. Nafsu shopping, nafsu makan.

Cakap pasal shopping, aku ni tak berapa sangat menyopping sejak ada anak ni. Duit jimat2 untuk susu, pampers dan klinik. Macam2 lagi la. Nak beli baju pun tunggu yang betul2 murah. Selagi boleh pakai, kita pakai je dulu. Nanti dah jahanam baru beli.

Sama juga dengan handbag, kasut. Benda 2 ni la yang paling susah untuk aku beli baru. Kalau ada sesetengah perempuan, dorang suka tukar2 dan mix and match. Aku tak reti la oitt.. Aku pakai semua sama je hari2. Baju dan tudung je silih berganti. Selagi tak koyak putus jangan harap nak tukar.



Awal minggu ni haritu, aku pergi lunch jalan kaki. Dari UCSI ke Giant ni, boleh tahan gak la jauh dia. Tapi, tak pe dah biasa. Anggap Excercise je. Pergi lunch perut kosong, balik pun perut kosong sebab penat berjalan. huhuhu

Sekali, member aku perasan, kasut aku nak putus. Aku sendiri tak sedar. Cuma sedar kasut aku macam longgar sikit. Tapi, buat tak heran la kan. Nasib tak putus terus. Terus aku g ICON sebelah dengan giant. Kebetulan, tempat makan kat giant tutup haritu. Pergi Podium beli kasut baru. Tengok semua harga boleh tahan. Errrmmmm...

Sekali, aku pilih yang biasa2. Tapi comel. Hahaha... ada lace. Bila laki aku tanya kenapa beli ada lace? macam bra je. huhuhu. Sabar je la.

terus masuk tong yang kiri, yang kanan tengah pakai skrg

Aku pilih warna fav. Dari casing Hp, kasut, spec semua warna brown. Huhuhu selera aku kat warna ni je. Warna hitam nampak macam tak best plak. Erm jadi la kan. Omey tak??
Jangan kutuk, sapa kutuk aku tak mo g blog korang harini.

BYE!



You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. hehe iena pernah alaminya
    high heels iena heels de cam tercabut, time tu ade job photoshoot.. tgh2 possing pastu nk g tuka next baju heels mcm nk tanggal..haha malu nye.. naseb lah ade bawak heels extra. heels kesayangan laktu
    iena x buang.. iena g hantar jahit dekat tukang kasut.. sampai skrg masih ade lg :)
    jahit lg kukuh
    so bile ade kasut2 kesayangan iena akan hantar pergi jahit

    ReplyDelete
  2. hehehe.. sama laa mommylin.. sy pon lebih pada anak2.. brg2 sendiri dah berbulan tak bertukar..selagi tak putus tak koyak org cakap.. =)

    ReplyDelete
  3. macam bra katanyee..hahaha..sama la aku..handbag aku selagi tak jahanam selagi tu la tak tukar

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo