kbba

Latest Posts

Review - @ surfi cafe

By 12:29 PM , ,

As salam...

Rabu dah kan... jom cerita pasal food and food. Ok, kat UCSI ni kalau bab makan, selalu mahal belaka tau. Sehari, berbelas ringgit la habis, dari breakfast hingga ke tea time. Kerja aku makan je. Haahahah. So, nak share ada 1 cafe baru buka di sebelah Starbuck taman connaught ni. Nak tahu tak, food dia best ker tak?? Errmmmm....




Aku mulakan dengan design cafe dulu ye. Seriosly cantik! Santai dan bersahaja. Ala2 concept keras2 gitu. Concrete, brick wall, pipe... etc. Sekarang kan memang trend gitu. Furniture guna palate. Memang sempoi la.

Sorry la ye, gambar aku tak berapa nak banyak. Sebab tak bajet pun nak buat review gini.
So layankan aja ye.

antara ruang santai yang ada

kalau nak jam pun boleh kat sini tau
Food? I love the burger. Charcoal bread. Sedap tau. Actually concept memang santai, food pun santai. Spaghetti, sandwich, burger etc. Kalau nak nasi memang tak ada la ye kengkawan. Air pun sedap-sedap. Aku memang suka air blanded. Memang itu je la order setiap kali ke sana.

D order ni untuk anak2 dia. Hafidh dia korek sos tu sampai habis. uhuhuh 
My burger... dap2 nya. D amik yang special sikit. aku biasa2 je


ini coffee blanded aku. Dap dap nya... 

banaanannanan... anak aku kemaruk gila ngn benda ni. berebut ngn aku plak tu
Tak puas ajak kawan makan sana, aku racun D sekali. Dia pun apa lagi. Senang je cara racun laki ni. Nak makan, tangkap gambar, pos kat FB tag nama dia. Bahaha. Terus whatsapp makan apa, kat mana... See... laki aku yang kurus tu pun suka makan tau. Bukan aku tak bagi dia makan sampai kurus :P


Masa datang makan sini, harris masih tertidur. Kitorang pun blur, nak duduk mana yek, semua kerusi keras. Baru je decide duduk kat sofa, jaga dah budak ni. Terus request baby chair.

Aku mintak dessert awal, sebab nak bg anak2 diam. Tapi, hafidh tak mo, dia makan nanchos je. Tu yang habis sos dia korek tu. Harris pulak hantu ice cream menangis nak 1 mangkuk ice cream tu.
Pastu aku buat muka sedih... mummy macam mana????

Sekali, owner kedai datang bagi pinggan plastic dan sudu. Bahahah dia nampak drama kitorang anak beranak. Well.. tq uncle!


rupa sopan makan nanchos

kurang sopan. Tapi, gambar tak sopan aku tak sempat snap.
Sampai keluar kedai tak pakai baju la .
Punya la terus comot dia makan.




Overall, this place memang best. Cuma tak boleh makan hari2 la ye. Kempis poket. Harga stardard macam makan kat SR, dan mana2 cafe la. Yang bestnya untuk UCSI staff, korang ada 10% diskaun tau. Rugi la tak pergi. And selalunya dorang ada sediakan Set menu. Macam aku makan haritu, Burgur, Air, dessert. Total??? tak ingat. Hahah.

Ok la, jemput datang ke cafe @ surfi cafe di taman connaught bersebelahan dengan Starbuck.
Korang boleh cuci mata di dalam FB dorang ye. >>link<< 




You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. sedapnya tengok makanan tu.. yum! harga dia berapa kak? list harga sikit. hehehehe.. tempat dah lawa. saya suka design macam tu..

    ReplyDelete
  2. rilex nya cafe ni. sedap mata memandang. tp mak aiii... jauhnya dari sg.bulo :D

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo