kbba

Latest Posts

Anak kedua manja dengan Ibu - Fakta atau Auta

By 10:40 AM , , , ,

As salam... 


Anak no 2 atau anak tengah ni, selalunya manja dengan Ibu lebih dari bapa. Yeker? Tapi, entah la rasa macam boleh pakai juga ayat tu. Since now aku dah ada 2 orang anak bujang, Memang dapat rasa no 2 lebih manja dengan aku. 

Yang sulong dah manja dengan Daddy dia, makanya yang no 2, bermanja dengan mummy dia la pula kan. Kalau dulu, tidur mesti nak mengempeng. Biasa la bila menyusu badan. Sekarang pula mesti nak kena belai, zikir... baru tidur. Tapi, tak selalu la. Cuma kadang tu, dia macam minta untuk dimanja. 

Kalau abang dia dekat, memang dia belasah la. Tak pun kena jerit kuat2. Terpaksa la abang mengalah. Dah memang sifat semulajadi abang mudah mengalah dengan adik kan. Seronok tengok gitu. Cuma kadang tu, tak mengalah, adik marah dia, dia pukul adik. Allah. Boleh pecah kepala dengan perangai hero2 ni kadang2. 

Sifat manja anak kedua ni, susah nak dijangka. Mungkin sebab tak ada adik lagi kot. Ermmm.. Tapi, time kecil ni la kita nak bermanja manja dengan mereka kan. Tak kesah la macam mana pun caranya. Janji dapat kita tunjukkan kasih sayang terhadap mereka. 

gambar pagi tadi, tak mo duduk belakang dah 

jeles bila abang selfie dgn mmy. dia pun nak jugak


Semakin besar anak-anak, semakin kurang manjanya nanti. Lagi-lagi anak lelaki. Semoga manja mereka hingga besar la. Tapi, dah besar mesti dorang malukan.. uhuhuh Ok mummy kena cari geng la kalau gini. ngee~~ 



You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. Anak Ummu yg no 2 macam l rapat dgn ayah..yg no 1 rapat dgn Ummu hehe

    ReplyDelete
  2. Kakak batrisyia anak sulung mimi mmg manja dgn ayah.
    aqilah mmg manja dgn mama
    tpi mimi anak kedua rapat dgn ayah..
    mcm mana tu ek.. haha

    ReplyDelete
  3. saya anak kedua dari kecil sampai sekarang masih di manja sama papah hehe engga hilang tuh papah manjain aku mba :) sama kaya ade itu hehe

    ReplyDelete
  4. anak baru sorg.. x tau lagi macam mana.. tp yoorin anak sulung..lebih manja dgn ayah.. adik plak no 2 lelaki..manja dgn mak.. huhu..ye laa kot kannn..tp adik beradik perempuan semua manja dgn ayah..yg laki dgn mak..

    ReplyDelete
  5. eh anak aku no 2 pun manja sgt..siap cakap kat abg dia..nie mamaadik, sana papaabang...hahahha

    ReplyDelete
  6. saya x pasti la kak. adik saya no 2 x manja lak dengan ummi saya. hehehe.. selalunya wat keje sendiri je

    ReplyDelete
  7. Mungkin manja dengan mommy sebab mommy dah lebih cool down berbanding masa mula2 ada anak. Asyik nak menyinga. Boleh guna ideologi ni tak? Hahaha.

    ReplyDelete
  8. anak mimah nampak manja mimah yg no.2....smpaikan berdukung kalau pergi mane2.lgsg tknk dgn ayah.kena ayah amek sbb ibu dah lenguh.......abg of course manja ayah sgt2 dh.pantang ayah hilang je mencari.

    ReplyDelete
  9. Betu. Manja terlebih. Dah ada adik pon manja gak.

    ReplyDelete
  10. dan kuat jeles gak..haha..hadeen tu kalau kakak manja2 ngn mama die pun laju dtg nak jgk >___<

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo