kbba

Latest Posts

GBSB - 1st Family Day 2015

By 2:37 PM , , , , , , , , ,

As salam... 



Bersiaran sehari selepas ber"family day" di Hulu Langat. Alhamdulillah. Settle sudah acara grand tahun ni. Selalunya kitorang gathering je. Lepak2 sambil berpotluck. Tapi, rasa nak buat event besar, kami pun create la Family day ni. 

Sabtu 16 May 2015, Awal pagi aku bangun semangat masak nasi lemak. Macam tak percaya je. Hahah. Aku fikir, klu makan heavy, nanti tak payah lunch. Nasi lemak masak lebih, nanti leh bawa bekal makan sana kan. So, memang menjadi. Lunch tak makan pun. Around pukul 3 anak aku dah lapar, bukak je tupperware, bagi dia makan. Sebab potluck start pukul 5pm macam tu. Kang kebulur pula dia. Kami laki bini ok je. 

Nasi Lemak by mommylin


Settle masak, kemas bag bagai. Nak pergi 2 hari 1 malam. Barang macam 3 hari 2 malam. Hahaha. 
Banyak barang kena bawak. Kami ada buat majlis sambutan hari jadi Anak Gojes. So, kena prepare goodie bag. Dan beberapa barang lain. Nanti aku cerita lanjut. 

ni barangan belum bag baju ok.

4 beranak punya barang. 
Dari Cheras ke Hulu langat, 30 minit dah sampai. Nak masuk kawasan yang kitorang pergi tu, dalam 10-15 minit je. Tak jauh pun. Tapi, area situ memang jem selalu. Bertabah la. Sampai sana terus check in. Harris menido dari dalam kereta. Hafidh je yang aktif. Lepas bilik dulu sementara tunggu rakan yang lain sampai. Hari kejadian, later aku cerita ok. 

Thanks tau korang semua yang tak ada sorang pun sombong. Semua ok. Kalau nampak muka aku ketat tu, maknanya aku penat kejar anak. Jangan ingat aku sombong plak. Lagi pun, kalau kawan dah biasa dorang ok punya. Yang pertama kali jumpa tu maybe tak biasa. Macam Fiza, sorry ye. Aku tak thu nak tegur apa. Hahah boleh plak kan. 



Gang, lepas ni kita jalankan tugas, review pada yang sudi sponsor. Kemudian post moterm untuk event ni, so next event boleh dapat lagi sponsor besar dan lebih besar eventnya kan. Good job all. Love u. No heart Feeling k. Love you!!!



You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. memang nampak pun muka ketat petang tu..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  2. rajin nau ko upldate lin...aku baru settle post gambar kat fb tue..nanti la ku laju2 update

    ReplyDelete
  3. Geng gojes mmg terbaik...sayang korang!

    ReplyDelete
  4. petang tu aku memula takut nak tegur ko lin..haha

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo