kbba

Latest Posts

Perempuan Islam Haram Menyanyi lagu " Kun Anta"

By 10:17 AM , , ,

As salam...
Korang mesti perasan kan, sekarang ni femes sangat lagu Kun Anta. Aku pun suka. Rasa macam dah hafal. Sebab setiap kali orang share, aku mesti tengok. Memula tengok lelaki hensem menyanyi. Aku pelik... apa yang cair melting macam bebudak yang pos tu kata. Tengok banyak kali, baru la faham... 

Gaya lelaki tu menyanyi ala2 macho dan muka hencem. Muka arab kan. Hencem la. Tapi!!! hensem lagi Muhammmad Hadi Yusof. Hahahah lalala




Lepas dari video pertama aku tengok, dah berderet video lagu ni dorang post. Fenomena betul. Tapi, mostly orang perempuan yang menyanyi. Pandai berbahasa arab, bertudung dan pandai main gitar.
Memang aku salute la dorang. Ingatkan Yuna, ana rafali dan Najwa latif je teror. Rupanya ramai lagi yang bertudung hebat main gitar.



Lepas sorang.. sorang.... hebat betul fenomena Kun anta ni. Tapi, yang sedihnya semalam la.
Ada 1 post girl menyanyi lagu Kun Anta. Member aku pos kata begetar tulang rusuk. Ciss.. Dasar lelaki suka tengok perempuan cantik. Tapi, yang lagi sedih, bila aku tengok video tu, aku baca la komen2 yang ada kat situ. Macam2 komen ada positif dan ada negatif.

haram menyanyi
Antaranya kat atas ni la. Errmmm orang dah mula confius. Nasib bukan orang islam. Dia keliru.
Tapi, memang kita tahu suara itu aurat. Aku pun tak pasti betul ker haram menyanyi. Aku tak berani nak komen pape. Nanti di cop ustazah google atau ustazah segera. Huk aloh... Tapi, sebagai perempuan islam, aku komen sikit la ye.

Apa jua perkara yang melalaikan dan menaikkan nafsu, adalah haram. Lagu ni dah buat orang lalai.. Tapi tak semua orang lalai. Aku pun sekadar tengok je.
Yang lelaki tu, bila pos kata comel, bergetar tulang rusuk, bergegar iman... tu yang dah jadi lain. Dah kira bernafsu tengok, suka tengok perempuan comel, hati bergetar gitu. Zina mata dan telinga.

Tukang upload pun 1 hal gak. Apa tujuan dia upload? kan dah jadi bahan. Itu la punca terjadi dosa. Baik kita elakkan semua itu. Harap, bila nak upload sebarang video tu, kena fikir panjang la. Huhuh Dah la aku sekarang ni pun tengah seronok upload video anak. Harap ianya kejalan yang baik2.

Ok la. Apa2 pun, komen paling win ni.

lawak! 





You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. zizie pun confuse, tu mampu baca je komen2 mereka. nak kata betul apa yg orang tu komen, tapi ada je kumpulan nasyid perempuan. masa sekolah dulu, ustaz memang tak suka team2 penyanyi & dancer buat persembahan. aurat perempuan katanya. katanya lagi, zaman Rasulullah dulu, penyanyi dan penari ialah golongan hamba. Wallahualam.

    ReplyDelete
  2. Tak menahan baca komen last tu...ekekeke...Tapi suka lagu ni ☺

    ReplyDelete
  3. tak pernah lg tgok video tu..hihi

    ReplyDelete
  4. Memang ramai yg suka cari publisiti camni...buat video pastu share...

    ReplyDelete
  5. wallahualam. susah nak kata kan kak lin. tapi setakat pengetahuan tira yang kurang arif ilmu agama ni, perempuan menyanyi memang tak boleh. cuma hukumnya tira tak pasti

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo