kbba

Latest Posts

Birth of a Beauty - Isteri gemuk jadi cantik di Korea.

By 3:59 PM , , ,

As salam... 



Birth of a beauty, cerita korea yang complete pada tahun 2014. Kalau kat Malaysia ni kiranya cerita baru lah kan.

Cerita ni, santai tapi agak terkesan pada emosi perempuan. Terutama pada isteri yang berbadan besar. Huhuh. 
Kisah seorang suri rumah yang mempunyai rupa paras biasa, gemuk dan sibuk menguruskan rumah, dan keluarga mertua. Anak yang taat. Apa je mertua dan akak adik ipar dia suruh dia buat. Dah macam bibik pun ye. Kecian dia. 


Sa Geum Ran masa gemuk



Sa Ra masa mengurat suami dia semula

Sa Geum Ran sponsor pembelajaran suami dia kat oversea. Tapi, dah bertahun tak balik2 pun. 1 hari tu, dia dapat tahu, suami dia dah ada kat korea. Dia pun pergi hotel situ untuk suprisekan suami dia. Tapi, kantoi suami dia br nak berasmara dana dengan kekasih dia. 
Meroyan la Sa Geum Ran. 

Lepas kes tu, dia pun pergi jumpa dengan kekasih suami dia. Konon nak suruh tinggalkan laki dia la. Tapi, hampeh... Si kekasih ni, sangat berlagak. Siap suruh Sa Geum Ran pergi cermin muka sendiri, layak atau tak dia jadi isteri pada suami dia tu. 



Menyirapkan... memang tau. Tapi, dalam marah2 banyak juga lawak2 yang tak menahan tu. 
Bila Sa Geum Ran dah jadi cantik, dia goda suami dia semua dan kacau rumah tangga suami dia dengan kekasih dia sampai dorang bercerai. 


Tapi, masa tu dia dah jadi Sa Ra. Dia buat pembedahan 1 badan. Orang yang bertanggung jawap atas segala perubahan dia Han tae Hee. Mamat kat atas ni. 

hencem pula tgk kat sini


Best ke tak?? memang best sangat!!!


Sa Geum Ran dan Sa Ra
"Han Tae Hee is the heir of a large company. He is suffering from a broken heart syndrome due to a psychological shock. To get the woman he loves back, he completely changes an unattractive and overweight Sa Geum Ran to beautiful Sara. In the process, Han Tae Hee falls in love with Sara."

Kalau tak silap channel S ONE 393 tengah running cerita ni. Tapi, aku macam biasa tak menyempat nak tengok. Waktu kat rumah busy je. Memang Channel Ceria je yang pasang. 

Kalau nak tengok online korang leh tengok kat sini ------> link

Ok la.. selamat menonton... =D 



You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. wei ko suka sangat tgk cite korea ye..patutlah anak2 semua putih kpop sangat..ekekeke

    ReplyDelete
  2. Wah mcm best je citer ni. kne d/load ni. kekeke

    ReplyDelete
  3. nasib ler akak tak minat cerita korea.. kalau tak mesti layan gak.. hahahaaa

    ReplyDelete
  4. wajib tengok setiap hari..tapi saya tengok pagi2..sebab senja tu tak sempat..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo