kbba

Latest Posts

Bahtera bakal mengubah generasi muda

By 10:01 AM , , , ,

 Assalamualaikum...



Alhamdulillah selesai sudah program bahtera untuk hari ini. Hari ini dan esok, di KLCC berlangsung program Bahtera bumipreneurs of tomorrow.  

Apa tu yek... Haaa... Meh aku share sikit.

Bahtera.my



Ianya ada peluang keemasan untuk para usahawan yang baru dalam bidang perniagaan. Macam aku. Masih dipertingkat awal. Masih perlu banyak belajar dalam dunia perniagaan ini. Makanya pihak bahtera pun menganjurkan program seperti ini untuk orang seperti aku. 

Di sini kita akan didedahkan kepada mentor dan para usahawan yang telah berjaya. Sebagai contoh untuk hari ini. PN. Rozita dari sendayu tinggi. Beliau menceritakan dari awal pembabitan beliau dalam dalam bidang usahawan ini, sehinggalah beliau berjaya. Tanpa menggunakan apa2 pinjaman. Semua atas usaha beliau dan keuntungan yang beliau capai. 

Hampir mengalir air mata masa beliau menceritakan kisah perit sebelum memulakan perniagaan ini. Sangat menakjubkan aura yang diberi. Semoga aku juga sekuat itu. 

Sendayu tinggi 


Dan kemunculan Dr.azizan osman sangat2 membuatkan hadirin teruja. Sehingga ada yang sanggup berdiri disepanjang ceramah beliau. 
Dan apa yang menyeronokkan aura semangat untuk berjuang dalam perniagaan itu,  adalah luar biasa. Kehadirannya bagaikan menguatkan lagi keinginan kita untuk lebih serius berbusiness. Semoga aku istiqomah 



Hadiah

Sempat dan memang rezeki aku la dapat grab buku Dr. Azizan ni, secara percuma. Dah baca sikit, memang sangat manfaat.

Dan, macam2 lagi la panel jemputan yang hebat2 berlaka. 

Selain itu, pelbagai booth disediakan.  Yang dahsyat nya semua booth penuh. Memang susah la mak yong nak menjoinkan diri. Dapat dengar sikit2 je. Tapi Event ni memang owesome..  

Sapa yang belum pergi. Masih ada peluang lagi. Esok hari terakhir.  Pergi cepat... Pendaftaran boleh lakukan di bahtera.com
Peserta adalah percuma. Untuk masa depan, cari la peluang mengali ilmu. Tak rugi. 

my and mommylin

Tq kat Maizatul sahabat blogger dan rakan sesama business yang share pasal event ni. Memang masa dapat tahu terus teruja. Dan tq jadi peneman semalam... =D

****************************************IKLAN*************************************

Baby newborn nak keluar dah. Tapi, barut tak beli lagi. Meh terjah page mommylin love and care


Material: 💯% cotton flannel.
Size

Barut tali
S: 17" X 5" (up to 3kg)
M:19" X 5.5" (up to 6kg) 
L: 21" X 6" (5kg and above)

* 1set 5 pcs corak random ikut pilihan utk baby boy or girl.
* pos hanya pada khamis dan isnin
Do whatsApp/Telegram
📞📠
 019.252.3932

Like our page at 🇫🇧

You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. bestnya korang.. rugi tak join..

    ReplyDelete
  2. program yg bagus :)
    idola yg mantop...
    bagus utk semua yg nak berbisnes dgn serius, kan ...

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo