kbba

Latest Posts

D'laila Suppower - Semua yang segar disini

By 3:49 PM , ,

As salam...



Jom review makan hari ini... Yeahh.... Teringat kat telur mayong.... pertama kali makan, terkejut kerongkong aku. Haaa... bila meletup dalam tekak, WOW... rasanya.... 


D'laila Suppower ni, terletak di MMA SANTAI CONNER NILAI. Tak jauh pun dari bandar. Kami yang dari Beranang ni, dalam setengah jam je nak sampai kesini. Sampai je, aku dah teruja banyak sangat ikan, udang, ketam telur mayong. Anak2 dah sibuk mommy nak tengok fish... nak fish... uhuhh. Dorang ni, memang pantang nampak ikan semua tu. Teruja sangat. 

fresh kan 

macam nak order semua 

ini memang rare, susah dapat ni. 
photo credit to fb: D'laila suppower

Aku ni, teringin nak makan maggie telur mayong. Aku pun order la... Sekali sampai mangkuk besar da... Mampuih nak habiskan. Dan memang aku tak terhabis pun. Sekali tu, anak bujang aku yang tolong habiskan. hamboi sangat budak kecik ni, makan telur mayong. 


maggie telor mayong 

tukang habiskan maggie mommy 


Mee Udang Kupang 
Mee udang kupang ni, laki aku order. Hamboi sangat udang dia tu tau. Tapi, kan sebenarkan tulang pau udang tu anak bujang besar aku tu la. Haaa... dia kan hantu udang. Kalau udang goreng tepung dia makan sorang... uhuhhu 

Owner D'laila Suppower
Sempat gak la selfie dengan kak laila ni. Walaupun dah dua kali jumpa dia tak berapa cam aku uhuhuh. Tak pe kak. Nanti kita jumpa selalu ye. D macam dah jatuh cinta je makan kat situ. hahaha
Lepas ni, nak try Asam pedas akak plak... tak sabar.. 

Ok gang, hope kalau ada mak buyong yang teringin dok cari telur mayong ni, datang sini ye. Harga pun murah je. Berbaloi dengan mangkuk besar tu. 

Menu best terbaru ialah... jeng..jeng..... Maggie kambing.. Ha.. Laki aku dah list dalam kepala nak makan maggie kambing ni. hohoho 

maggie kambing 

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. sedappnyaaa..ritu makan asam pedas telur mayung dengan ikan sembilang..pergh cenggini.. mee udang dia pon memang terbaik..pakkal laa jauh nak pi..

    ReplyDelete
  2. dengarnya memang sedap makanan kat sini..

    ReplyDelete
  3. perghhh...dah la tgh hujan ni...

    ReplyDelete
  4. Sedapnya makan udang besar2.. ape rasa telur mayung tu? wawa tk pernah try lg..")

    ReplyDelete
  5. hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

    ReplyDelete
  6. perghhhh seafood die......sedapnye

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo