kbba

Latest Posts

Kena halau cara halus

By 1:47 PM , , , ,

As salam... 


Pagi tadi, masa hantar anak-anak pergi rumah BS, tetiba rasa nak buang air kecil pula. Mintak tumpang rumah BS. Ye la kan, perjalanan dari Beranang tu jauh kot nak ke sungai besi. Kalau berhenti, buang banyak masa, jadinya tahan la sepanjang jalan. 

Lepas je letak bag anak-anak, aku pun mintak izin dengan BS nak tumpang tandas. Selesaikan hajat, bila keluar je anak bujang kenik aku tunggu depan pintu. sambil kata " haaaa... ni mommy... " 
Aku pun senyum penuh bangga la... Anak aku mesti tercari2 mommy dia. Rindu kot. Lagi-lagi nak kena tinggal ni. 


budak berdua ni banyak akal


Harris pun pimpin tangan aku sampai kat muka pintu. Sekali tu... tahun apa dia buat?? 












































Sampai je luar pintu, dia tutup grill. Dia kat dalam aku kat luar. Tanpa bye2 dia duduk tengok TV. Dia halau aku wei... sentap mommy. Grrrr....  Dia boleh pula buat-buat tak tahu... huaaa... 

Tapi, sebenarnya aku dah lali dah. Dia memang gitu. Setiap pagi, tak heran pun dengan aku or daddy dia. Tapi, kalau belah petangnya pula, menangis nak balik tiap kali aku acah-acah dia nak tinggalkan dia. Hahaha... mommy balas dendam... kahkah....


*********************************IKLAN********************************************

Nursing Cover cantik2 baru update kat page FB. Cepat grab sebelum design cantik2 ni habis. 

Apa yang istimewa pasal NC kami ni??? 
  • Size yang lebar, cukup untuk menutup kiri dan kanan badan jika terselak. 
  • Design yang cantik. 
  • Material yang selesa untuk ibu dan anak. 
  • Dan boleh guna di kedua-dua bahagian. 

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. princess pon sama.skrg x heran dah kat aku.

    ReplyDelete
  2. hahahaha...comel je lahaiii perangai :P

    ReplyDelete
  3. hihi,..ingt bs yang halau xnak bagi pinjam toilet ke ape

    ReplyDelete
  4. Beria aku ingat ko dah kena halau kena bs...rupanya kena halau ngan anak sendiri...hahaha

    ReplyDelete
  5. amboi anak... nak halau mak depan rumah ye..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo