kbba

Latest Posts

Notis berhenti kerja - 2015

By 9:05 AM , ,

As salam... 



Last week aku dah selamat hantar notis berhenti kerja. Kalau ikutkan contract asal aku, kena bagi sebulan notis untuk berhenti kerja. So, dalam bulan 9 ni, aku dah merdeka la. Tapi, hampeh. Pagi ni aku bukak email dorang bagi tahu aku kena bagi notis 2 bulan. Sebabnya masa tahun 2014 atau 2013 haritu, dorang dah gred pekerja. So, gred pada aku jatuh 2 bulan notis. 

resign

Rasa frust betul. Aku dah planning baik punya bulan 9 start berehat. Grrrrr.... 

Tapi, apa adahal, pejam celik dah dua bulan. Terima je la. Malas aku nak gaduh. Walaupun masa aku sign ikut gred haritu, tak ada tulis aku kena bagi notis 2 bulan. Redho je la. Memang majikan selalunya suka buat perkara tak dijangka gini. 

Bagi aku tak ada hal pun. Sebab aku tak rushing nak masuk kerja baru. Nak berjimba je kat rumah. Sambil kawal anak2 yang makin sukar nak dikawal. Dan paling best tunggu masa nak beranak. Hohoh... Itu la impian aku. Mengandung no3, duduk rumah. Sambil layan perut dan anak2. 

Tapi!! aku risau 1 perkara je ni. Aku takut aku diperah tenaga hingga kesaat akhir. Berdasarkan kes2 sebelum ni, aku perati je semua yang nak blah tu, macam2 kena buat. Sampai hari terakhir. Pernah ada yang kena stay up lagi tu. Sabar je. 

Part aku, entah la.. Tak pasti. Yang pasti, aku degil. Hahah bye. 


You Might Also Like

9 leave a massage here...

  1. sabar ye..moga dpermudahkn segala urusan aamin..

    ReplyDelete
  2. yoorin dah 2 kali nak resign..tp x diapprove..adoii..tensen.. dah nak masuk 5 tahun kerja sini..boring

    ReplyDelete
  3. hoi benti ke? keje mana lak? aduhhhh sonoknyaaa!

    ReplyDelete
  4. bestnye wei dah nak berhenti..doakan aku pulak menyusul..semoga dpermudahkan semua lin

    ReplyDelete
  5. biasa mcm tu lah kan, dia tahu kita nk benti so dia kerah la sehabisknya tenaga kita huhu

    ReplyDelete
  6. Take it positively ya. Its a blessing in disguise. Take care dear

    ReplyDelete
  7. insyaAllah, kejap je dua bulan tu..semoga dipermudahkan urusan untuk berhenti kerja.

    ReplyDelete
  8. saya dulu 3 bulan notis. bos panggil meeting pun buat bodo je..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo