kbba

Latest Posts

Tamar cocoa dan habatussaauda

By 12:28 PM , , ,

As salam... 



Jom share makanan sunnah lagi, untuk ibu mengandung.  Masa mengandung ni, apa yang kita makan akan beri kesan pada kandungan. Sebaiknya jagalah pemakanan kita. 

Jangan main lantak je. Kecian baby nanti. Ibu pun Kecian juga, sebab dapat macam2 penyakit pula nanti. 

Minuman kopi memang kegemaran aku sebelum ni. Since awal preggy dah tak boleh telan kopi, aku pun fikir nak minum apa ni?? Kalau teh o aku minum, perut jadi sebu sebab angin. So memang tak leh amik pape minuman panas. Sehingga la bulan puasa hari tu. 

Tamar cocoa dan habatussaauda 

Masa sahur, kalau tak ada air panas,  rasa mengantuk je. Padahal lepas sahur dah siap2 kena pergi kerja. Takkan nak sambung tidur. 
Ada sekali tu, terbaca pasal minuman tamar cocoa ni. Terus Teringin nak cuba. Aku pun sibuk la tanya kawan2. Alhamdulillah dapat la jumpa dan merasa. 

Memang kena dengan selera aku. Tak muak, tak manis. Dah 2 bulan minuman tamar cocoa jadi rutin.  sekarang ni, aku upgrade minuman ni dengan campurkan secubit makanan sunnah iaitu habatussaauda.  Memula susah gak la nak telan. Tapi, aku Keep Try. Alhamdulillah..   Sekarang ni, ok je minum ada rasa habatussaauda tu. 

Semoga segala usaha aku untuk terbaik buat kandungan berjaya. Aminnn... 

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. sy pn layan tc jugak..sdp kan? xpyh cmpur susu

    ReplyDelete
  2. ooo nak kena try sekali , tu lah kalau minum yang byk sgt kafein kan xboleh jgk hehe

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo