kbba

Latest Posts

Amjifa Exclusive - Kurta Amar Baharin

By 11:00 AM , , , , , ,

Assalamualaikum.... 


Nak raya, mesti ada baju baru kan.... Kan.   Haaa... Raya haji ni, tak perlu la nak beria dengan dengan baju Melayu dan sampin bagaikan. Kita cari yang Simple dan elegan.  Kurta macam sesuai sangat dengan cuaca di Malaysia ni. Simple, tak panas dan yang penting selesa. 

Mesti korang tahu Kurta dah jadi trend untuk lelaki sekarang ni? Masa nak raya dulu pun ramai je pakai kurta. Lelaki, sinonim dengan pakaian yang serba simple, ringkas dan bergaya. Sekarang, Amar Baharin dah keluarkan 1 produk kurta dari Amjifa Exclusive. Qurta Anta. Serius cantik. Kain pun sedap je pakai. Aku dah tengok live, dah rasa sentuh cuma tak pakai je. Perut memboyot... Almaklum la... >_< 

Antara warna yang ada sekarang ni. - Qurta Anta





Qurta Anta dari Amjifa Exclusive ni, dari material cotton Italy. High quality. Tak macam cotton biasa tu. Tak terlalu terbal dan terlalu nipis. Pendek kata, selesa la untuk cuaca di Malaysia ni. 
Design kurta ni, dimodernkan mengikut cita rasa lelaki zaman sekarang. Kurta slimfit. Kalau abang sado pakai ni, memang nampak sado dan makin handsome la. Tapi, jangan risau... Kot la korang rasa susah nak amik wudhuk nanti, sebab slim kan, Qurta Anta ni, wudhuk friendly tau. Praktikal sangat. Tak payah susah payah lipat lengan. Bukak je zip, dan amik wudhuk terus. 


tengok abang lan kita tunjuk zip tu. Jangan tak percaya tau

Sekarang ni, dulang boy macam dah jadi trend untuk setiap wedding. So, kalau nak cari baju sedondon tu, cari di Amjifa memang terbaik. Warna ada pelbagai. Mudah nak dipadankan dengan dulang girl pula nanti. Tak pun, masa kenduri apa sahaja, nak sedondon dengan sepupu sepapat. Haa... memang mudah la. Tak perlu tempah. Beli je siap. Harga mampu milik ye. RM139 include postage. Bergaya habis... D pun dah duk tanya harga berapa. Nak beli juga la tu. Tapi, memang aku pun nak beli 1 untuk dia... uhuhuh 

Size pula. Ada banyak size. Cuma, dinasihatkan kita pilih 1 size atas dari size yang selalu pakai. Kalau D selalu pakai M, jadi pilih L. Lebih selamat. Kang tak bernafas payah pulak. 

size chart Qurta Anta 


Bagi yang keliru nak beli size apa, ni ada size chart untuk korang. Mudah nak memilih size kan. 
Bagi yang berminat untuk membeli Qurta Anta dari Amjifa Exclusive ni, boleh la ke FB page dan IG page mereka. Buat masa ni, hanya penjualan melalui online sahaja. 




NO PHONE: +6016 686 0645
atau pun boleh direct Whatsapp di no: 016 969 6891

Dan bagi sesiap berminat untuk menjadi Ejen, haa... di alu-alukan juga. Hubungi no yang tertera. Istimewanya... class disediakan. Haa... terbaik la produk dari Amjifa Exclusive ni. 
Selamat membeli belah... 

penerangan santai dari Amar Baharin 

contoh qurta anta 

kuning memikat hati 


Ok nak selit sikit gambar semasa event tu. Korang jangan jeles yek... bahahaha... :P 

Amar baharin yang super sporting 

Dapat selfie buat mak yong tak lena weii.... >_< 


Ok la. Thanks to Ezza dan Amar team kerana percayakan kami. Dan serius Kurta Anta tu, menawan kalbu.. nak beli tuk suami. Pasni rupa dia mesti lagi hencem.. Eh..!

Bye.. enjoy korang.. semoga membantu. 

You Might Also Like

19 leave a massage here...

  1. trend kurta dah sekarang ni ...warna yang menarik!

    ReplyDelete
  2. Wah..wah..bergaya semua ngan kurta tu..pas ni leh la pakai utk hari raya haji...

    ReplyDelete
  3. raya haji ni, ingat nak suruh en somi pakai kurta, dah dia tak nak pulak... tsk!

    ReplyDelete
  4. Somi dkna pakai saiz M, bila pakai kurta kena ambil saiz double. Sbb ni slim fit.

    ReplyDelete
  5. Warna cantek... Macam kaler gula2 mentos... Nyummm!!!

    ReplyDelete
  6. Ensem oo sape pakai baju kurta ni !

    Jom meriahkan
    giveaway mimin

    ReplyDelete
  7. Kenan sgt dgn kurta ni.. tggu nanti aku sambar selai..

    ReplyDelete
  8. memang best.. kurta nye selesa.. hensem betul Amar ermmmhihihi

    ReplyDelete
  9. qurta anta amjifa yang sangat selesa :D

    ReplyDelete
  10. menarik dengan berbagai pilihan warna dan harga yang berbaloi..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo