kbba

Latest Posts

Misi utama bila jadi Suri Rumah

By 2:10 PM ,

As salam... 



Fuhh... syoknya cuti. Semalam masa guling2 dengan anak2, sempat tanya D, " suka tak mommy duduk rumah? "... Lepas tu, anak aku yang hafidh tu terus jawap. " Hafidh suka.... " Kelakar je aku rasa. Dia faham tak soalan aku tu... uhuhuh... Tak pe, janji jawapan yang dia berikan tu, buat aku rasa tak sabar nak jadi suri rumah. Walaupun dia asyik kena marah sebab sepahkan mainan.. Dia tetap suka mommy dia duduk rumah ye... 




Misi utama aku bila dah menyurikan diri dirumah... ermmm terlalu banyak sebenarnya. Cuma takut tak cukup masa je nak layan semua misi ni. 

1- Potty train Harris Adeel

Ni memang dah patut sebenarnya. Dia dah 2 tahun lebih dah. Cakap pun pandai. Cuma aku kena ada masa untuk potty train dia. Harap berjaya. 

2- Free diapers Hafidh Aryan

Aryan hari biasa dah ok je, kencing berak dalam toilet. Cuma malam belum lagi. Selalu terkucil. Aku pula jenis malas nak bangun tengah malam. Jadinya daddy dia pun selamba je pakaikan pampers sebelum dia tido. Aku ikutkan je. Tapi, bila fikir balik, sampai bila kan. Aku kena tegas la dalam uruskan diapers Hafidh ni. Banyak jimatnya ni. 

3- Bottle Free

Haaa.. ni untuk 2 beradik tu. Cukup la minum susu dalam gelas atau cawan. Ni, asyik nak kena beli botol baru. Suka sangat gigit puting botol sampai terkoyak. Pastu, bergayut je kat mulut. Eh.. stress pula tengoknya. Lagi pun, hafidh sekarang suka minum smart coco atau tamar cocoa. Boleh je ajar guna cawan lepas ni. =D 

ok.. 3 misi dulu. Settle misi ni, aku up misi baru.. ihihih Good luck to me!!! 


You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Kalau duduk kat rumah jer, memang la anak-anak suka sangat laaa kan....

    ReplyDelete
  2. daku pn x lepas² lg 3 misi ni...yg pertama tu tang kencing malam..siang² oke...malam tu...bercinta sgt nk bangun tgh malam bwk dia pi toilet...hahaha yg no 3 pun minum susu tgh malam...siang² mmg xminum dh susu dlm botol...mlm tu je asyik ngigau mtk susu...bg air masak takmo..nk jugak susu dlm botol...grrr~

    gud luck lin! :)

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan :) Saya pun tak lama lagi bakal duduk kat rumah ajee haha. Banyak jugak list ni, tapi kita buat satu2. Excited jugak. Saya setuju dgn awak - jadi surirumah pun kena yang berwawasan dan bercita2 kan :)

    Ayuni
    http://www.mommyconfessionals.com

    ReplyDelete
  4. Dah berjaya semuanya...itu pun anak dah masuk umur 3 tahun baru aku berjaya...hehehe

    Nak duduk rumah rasanya belum masanya lagi....ekonomi x kukuh lagi...hehehe

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo