kbba

Latest Posts

Restoran Kari Kepala Ikan terbaik di KL

By 8:00 AM , ,

As salam...


Cakap pasal kari kepala ikan... ermmm mesti terus terbayang kari ikan yang paling sedap rasanya kan. Wow... masih terasa sedap dan enak ditekak ni tau. Terasa kesedapan kari ikan yang ummmppphhh asisshhh... terliur jup.



kepala ikan merah yang belum letak kuah kari lagi 



Kari Kepala Ikan di sini ada 2 jenis ikan. Iaitu ikan merah dan ikan jenahak. Lin pilih ikan merah. Sebab tu memang dah favorite lin dari dulu. Rasanya ummppphh sangat! Kena dengan tekak.


Size pula ada 3 jenis size di sini. Kecil - RM 60-RM65 , Sederhana - RM80 dan Besar RM90. Memang puas la makan bersama keluarga. Lagi2 tang pipi dan mata ikan. Hihih. Bahagian favorite tu, D dah ambik dulu. Beria ok dia makan. Dah memang dia suka kari. Rasa kari kepala ikan ni pun memang kena sangat dengan tekak kaki. Pekat!

Balik rumah masing2 tangan bau kari lagi tau. Terbaik la. ihihih


saat kuah dicurah.... fuhhhh 


siap dihidang 
 Tengok je rupa ikan yang dah dihias ni.. terus keroncong perut kan.

jom makan 
 Selain itu, ada pelbagai lagi hidangan sampingan. Ada Nasi, timun dan ayam goreng.

anak2 aku pun makan tau 

sebelum ikan tu tinggal tulang last selfie dengan dia 

fav part. Sedap betul bahagian ni. 

Di sini, kalau nak mencuba makanan lain pun ada. Contohnya Char Kuey Teow. Special lagi tu, ada telur mata di atas. Udang sederhana size. Boleh la cuba.


pic credit to #kelabbloggerbenashaari

 Selain itu, satay yang ummpphh ni pun ada juga. Sedap tau satay, tak percaya boleh datang sini dan cuba. Rasa yang sempurna. Ada manis, pedas sikit. Anak2 makan pun tak ada masalah. Daging tak liat lembut je.




The best part adalah. Basker.... Sambil makan layan lagu rock kapak. Best la... selesa je... Tak bising sangat. Kalau bising pun, sebab ramai orang datang makan. Tapi tak la sesak... Selesa untuk makan bersama keluarga.


Oh, istimewanya, Kat sini ada juga bilik khas untuk kita tempah. Kiranya bila ada sambutan birthday, makan2 dengan keluarga besar, kita boleh la tempah. Ruang khas ni.

Surau untuk kemudahan kita solat pun ada. Pendek kata, lengkap la segalanya. Nak makan, tak perlu terkejar kejar...


ruangan bilik yang selesa 

pic credit to #kelabbloggerbenashaari

pic credit to #kelabbloggerbenashaari


Tengok senyum masing2... senyum kekenyangan lagi. Siap bawa balik bekal.... hahahaha


dari kiri Uzu, Syima, Farah, Irra, Ayu, Mommylin, 



Dah kenyang makan, bergambar sakan la lin dan kawan.... Thanks you semua. Enjoy dan kenyang. Nak makan kari kepala ikan yang terbaik, jangan lupa datang sini ye. Info ada dibawah ni... 
Alamat di :- 

RESTORAN KAMPONG PANDAN
No2. Lorong Yap Kwan Seng
50470 Kuala Lumpur
Whatsapp: +6018 325 2554
Tel: +603 2161 2525
Ig: Karikepalaikan_YKS

You Might Also Like

7 leave a massage here...

  1. wah..sesekali pekena kari kepala ikan tu memang sedap

    ReplyDelete
  2. ya ampunnnn terliur nye tengok kari kepala ikan tuuuuuu

    ReplyDelete
  3. wowww - nmpk sedap sekali kari tu

    ReplyDelete
  4. wahhh...memang sedappp!!! licin..

    ReplyDelete
  5. pekattt kaw linn oiiii..klu akk pas makan tu rasa nak tido jer hahaha..kenyang sgt kekdahnya..

    ReplyDelete
  6. dap nyer kari kepala ikan.
    tapi tu la, mr.asben aida x makan.
    dia x minat :(

    ReplyDelete
  7. hehe sebelah opis iena je ni
    ruginya tak dapat join..time nie iena kat chiang mai thailand :)

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo