kbba

Latest Posts

Umur sesuai anak mula bersekolah

By 8:00 AM , , , ,

As salam... 



Cerita pasal sekolah, sebaiknya anak umur baya hafidh tu, dah boleh sekolah dah. Tahun depan dah 4 tahun. Besar dah anak mommy. Tapi....!! daddy dia tak setuju. Adehh... kecewa mommy. Kata D, terlalu awal untuk dia ke sekolah. Takut cepat bosan. Tapi lin risau kalau dia lambat dari rakan sebaya yang lain. Paling pun kalau hantar sekolah PASTI, dia boleh la belajar sikit2. Baca doa solat... Bergaul. 

hari pertama Hafidh


Tapi D kata terlalu awal dia ke sekolah. Betul juga. Macam kita dulu, bosan je kat sekolah bila dah besar kan. haha. Asyik memonteng kerjanya. Tapi entah la. Ada baik dan buruknya. Lagi pun aku dah tak kerja. Setakat simple homeschooling tu, aku boleh je buat dengan Hafidh. Adik2 dia pun boleh juga join sekali nanti. Pokok pangkal cara didikkan kita kat rumah kan. Mungkin tahun satu lagi mungkin baru Hafidh ke sekolah. 

Kecian dia.. Selalu la cakap nak g school.. nak sekolah. Sabar dulu ye.. Mommy harap ini yang terbaik untuk hafidh. =) Doakan mommy murah rezeki, nanti kita boleh pergi class masa wekend je.
Mungkin 5 tahun baru Hafidh akan kesekolah. Sekarang ni, main la puas2. Sambil tu, kita berlajar ye. ABC.. Alif Ba Ta.... 123.... 


You Might Also Like

8 leave a massage here...

  1. takpe hafidh mami ajar lagi best nanti..

    ReplyDelete
  2. kalau nak anak berkawan, terdedah dengan persekitaran luar dengan rakan sebaya lain boleh la hantar ke sekolah awal.
    Kalau tak kerja, petang2 still boleh luangkan masa dengan anak.

    Tapi, kalau umur 5 tahun pun masih ok, kalau anak baru jejakkan kaki ke sekolah.

    ReplyDelete
  3. alin dh x kje boleh je buat homeschooling utk dia...
    pelan2... insyaallah.

    ReplyDelete
  4. ubai pun rasaa umur 5 tahun baru sesuai msuk sekolah..

    just pendapat ubai je la.. hehe

    ReplyDelete
  5. Haikal dan hadif 5 tahun baru g tadika...umur macam tue kira ok la...sebab semua benda dia dah tahu

    ReplyDelete
  6. mcm zafirah xde beza dh nk masuk tadika umo 4 or 5 tahun gitu...sbbh dari umo setahun dh htr school...taska tu kira school lah jugak kan...? lg kesian...haha so thn dpn mmg dia masuk tadika dah...hope dia x cpt boring lah...now kt taska dia mmg dh boring sbb x byk aktiviti...duk rmh lg byk akiviti dia boleh buat wpn mama keje...iskk bayo je mahal...homeschooling lg best lin...chayok! :)

    ReplyDelete
  7. Anak akak semua mula sekolah umur 4 thn..tp terpulang la..alin pon boleh buat homeschooling sendiri kan..

    ReplyDelete
  8. shahadah msuk sekolah bulan 1..tp hntr smpi kol 1 je..rasa awal jugak..tp tu la xsabo dah die nak gi sekolah..rasa sebak bila anak da nak gi sekolah selalu hari2 ngadap 24jam..

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo