kbba

Latest Posts

Satay segera dari Tuah frozen food

By 1:07 PM , ,

Assalamualaikum....



Tengahari ni, masak apa korang?? Ada yang teringin makan satay tak? Haa... Zaman serba modern ni, semua boleh la. Kalau orang muar sarapan satay pagi2, kalau nak makan satay Tengahari pun apa salahnya. 

Tak payah nak tunggu gerai satay bukak baru dapat makan. Sekarang ni, dah ada cara mudah. Satay frozen. Rasa yang sama sempurna dengan satay di gerai tu. Malah, lin rasa lebih sedap. Satay frozen ni, kita boleh masak dan makan bila2 sahaja kita nak. Tak perlu susah payah nak keluar pergi beli satay.  Beli je satay dari TUAH frozen food ni, dan goreng dalam kuali dengan sedikit minyak. 



Rasanya nyummm... Tak caya?? Rugi la kalau macam tu. Yang penting satay ni tak pedas tau. Manis. Anak2 berebut nak makan. Bila habis, sedih muka kecewa dia. Lin nak beli banyak2 simpan buat stock dirumah nanti. Mudah bila ada tetamu datang, boleh je goreng dan hidangkan. Makan masa panas ummmppphhh terbaik. 

Istimewanya satay frozen ni, didatangkan sekali dengan kuah sataynya. Tak payah dah susah2 nak buat kuah kacang. Panaskan je kuah satay dalam air panas. Dan, boleh dituang dalam bekas. Tak lupa juga potong timun dan bawang tau. Baru la lebih berselera.  Kalah makan kat kedai. 

Cara masak satay ni juga mudah je. Kalau korang ada pemanggang ajaib tu, 15 minit dah masak tau. Mudah. Masukkan satay dalam pemanggang ajaib. Letak minyak 2-3 sudu dan gaul. Tutup sekejap penutup pemanggang selama 5 minit. Gaulkan dan ulang sehingga masak.  Siap.... 

Gunakan pemanggang ajaib 

Hasil, satay yang garing 
Mudah kan. Apa tunggu lagi Jom beli kita buat stock dalam peti. Nak makan, defrost dan goreng dan goreng je. Senang. 

Pada yang nak contact info TUAH FROZEN FOOD ni, boleh tengok disini ye. 


*********************************************

Untuk sebarang produk reviews,  boleh whatsapp lin ye. 019.252.3932 terima kasih...  

You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. sekarang semua dah senang. sampaikan telur goreng pun ada yang jual.

    btway, sate macam ni boleh buat stock, kalau ada tetamu, boleh bakar je

    ReplyDelete
  2. mudah je..kat pasaraya ada ke?berapa harga dia?

    ReplyDelete
  3. adehhh cik sue ni dah la penggemar satay ..huuu terliur plak huhuu

    ReplyDelete
  4. menarik nyer lin :)
    semua skang dipermudahkan, kan?
    terutama utk aida ni hah yg kesuntukan masa aje selalu.
    drpd makan luar, better buat kat umah.

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo