kbba

Latest Posts

SukaSucre Bistro - Idea untuk kejutan harijadi

By 10:51 AM

Assalamualaikum...



24 March lalu, alhamdulillah ayah lin dah pun menjangkau usia 53 tahun pada tahun ini. Syukur, masih sihat. Semoga ayah akan selalu sihat dan murah rezeki. Selalu, setiap tahun asyik murah rezeki dapat cucu je. Hohohho. :P 





Sejak jadi surirumah ni, kesibukkan membantutkan peluang lin nak sambut besday ayah pada tarikh yang tepat. Biasa sebelum ni, kalau hari bekerja tu, balik kerja mesti terus ke Puchong beli kek dan makan bersama. Tapi, tahun ni tak dapat. D balik kerja pun dah lewat. Memang takkan sempat untuk sambut. Lagi pun keesokkan harinya pula D kerja. So, wish kat group whatsapp je la. Teknologi sangat. 

Sabtu aritu, awal pagi lagi adik lelaki lin ajak sambut besday ayah. Dah tahu sangat yang dia ni memang suka buat kejutan. Laki bini sama je. Teringat lagi masa isteri adik lin buat kejutan dekat adik lin, siap booking hotel lexis >>> link <<< di Port Dickson lagi. Lin pun tak mampu tau. Huhuh.... 

Tahun ni, adik lin ajak mencuba makanan di SukaSucre Bistro. Jujur lin belum pernah lagi ke sini. Bila adik ajak memang rezeki la kan. Boleh juga la mommy blogger ni review sikit cerita menarik dan yang tak menariknya. Eh... ada ke yang tak menarik di SukaSucre Bistro ni. 

Pada yang belum tahu, bistro ni dimiliki oleh selebriti chef Dato Fazley. Lin pun baru tahu... *lariiiiiiiilllll*




Lokasi bistro terletak di Cheras, KL. Apa yang paling lin suka pasal bistro ni, rekaan dalaman dia. Tak terlalu high class dan tak terlalu simple. Just nice. Tak adalah sampai nak masuk tu, korang duk check duit dalam dompet dulukan. Bahaha. Lin suka view dalam tu, tenang dan tak serabut. 
Masa kami datang tu, lebih kurang selepas magrib. Nak solat ada di tingkat atas. Tapi, kami tumpang solat bilik mesyuarat dorang je. Waktu tu pun tak ramai pelanggan, jadi selesa la. 

Menu di sini pula, tak banyak sangat. Jadi pilihan memang terhad. Pada yang kaki nasi, tak payah la datang sini. Sebab ada 1 jenis menu sahaja yang berasaskan nasi. Dan memang khas untuk besday boy kami malam itu. Ayahda kami. hehehe. Pada yang hanya makan nasi, boleh je datang, ada nasi untuk anda, tapi tak ada pilihan la.. makan je apa yang ada ya. 

Tapi, untuk kak pasta jangan risau. Rasanya disini terbaik. Paling lin suka Pasta daging salai masak lemak cili padi. Tak pedas, tapi rasa tu ada. Kalau pedas lagi wow la. Anak lin Hafidh tu memang suka pasta yang tu. Pasta untuk kids yang lin order langsung tak suka. Mungkin tak pedas atau tak kena dengan tekak dia kot. Membazir je.

spaghetti daging salai masak lemak cili padi 

spaghetti aglio olio daging salai 
ini budak makan semua yang dihidangkan 

bagi menu kids, tak mahu makan. 

Lepas makan, baru sambut birthday ayah. Adik lin, pakat dengan pekerja kitchen, minta bawakan kek dan menanyanyi kuat2. Tuu.. dia! memang kuat dorang nyanyi siap gendang2 lagi.. Hahaha lin pula yang terpinga pinga. kah kah.. sebab masa tu tengah susu kan dina. Nasib la ko nak, terkejut. hahah...
Pekerja kat SukaSucre Bistro memang sporting habis la.

Korang kalau nak romantika di amour atau buat supprise ok tau kat sini. Memang lin suggest. Kalau nak romantik duduk area sofa. Sorry tak dapat tangkap gambar. Sibuk dengan Dina. Yela.. pergi bukan semata untuk review kan. Kalau review, memang banyaklah gambar cun sempat amik. Boleh terus tukar profile FB gitu.

Untuk yang mencari info lanjut mengenai SukaSucre Bistro ini, boleh ke FB mereka di link sini.





Alamat: Wisma RYU, 81, Jln 2/90, Tmn Pertama, Cheras.
Masa: Selasa - Jumaat 12-7pm 

         : Sabtu - Ahad 12-10pm
         : Isnin - Tutup


You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. terliur tgk spageti daging aglio olio tuh alahai

    ReplyDelete
  2. aaa...lama dah teringin nak makan pasta masak lemak cili api tuuu.. dekat je dgn rumah tapi tak terpegi..huhu.. next time nak try laa

    ReplyDelete
  3. glamer sukasucre ni.
    kan masuk tv selalu, lin.
    aida jauh. tak dpt nak gi ler :)

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo