kbba

Latest Posts

PASTI pilihan kami untuk Hafidh Aryan

By 8:00 AM , , ,

Assalamualaikum...



Hai kesayangan semua. Finally Lin sempat juga curi masa untuk update cerita Hafidh masuk sekolah. Anak pertama oii... mesti la teruja. Teruja sampai semua nak beli baru. Spender dia pun pergi beli baru. Mahal sama macam harga orang dewasa... Semua mahal sekarang... uhuhuhhu
Hafidh Aryan 



Lin dan suami pilih Tadika PASTI. Kami pun teringin nak anak soleh yang pandai solat, mengaji dan sebagainya... Teringin juga nak pergi hantar sekolah tadika agama yang femes2 tu. Tapi, tengok kawan2 update pasal yuran kemasukkan sekolah tu je, dah buat lidah kami kelu... Kelu, kejung tak terkata...Mana nak cari duit nak oiiitt... 

Apa apa pun, semua di tangan kita. Nak tak nak je kan.. Kami tahu, kami belum mampu lagi. So, kami pilih sekolah PASTI. Ni pun rege boleh tahan... Berpeluh gak daddy dia nak keluarkan duit. Tu pun kos untuk transport dan transit xde. hahaha.....

PASTI kesuma 2


Alhamdulillah... Dah pun 3 minggu bersekolah... Hafidh nampak seronok sangat. Nak tahu tak, hari pertama persekolahan dia... Dia dah buat mommy dia hilang teruja. 

Hafidh dapat sesi petang. Tak kisah lah kan.. Lin pun boleh je bebila nak amik dan hantar dia. So, minggu pertama persekolahan Hafidh, masuk pukul 12pm-2.30 pm sahaja. Kononnya lepas hantar dia, nak la tunggu tengok sampai dia masuk kelas... Sekali...... Sampai je sekolah.. ligat main kat taman. Eh.. mommy dia pula kelam kabut.

Hafidh hari pertama sekolah 

Dah la hari pertama entah cikgu kenal ke x. Lepas tu, dia buat sekolah tu macam rumah kawan mommy. Sampai je terus terjah tempat mainan. Cikgu pula macam xmesra tegur2 parent. Tak rasa macam pertama kali sekolah. Blurr kejap. Last sekali, mommy tanya seorang cikgu ni. Mana class hafidh. Rupanya dia guru untuk murid 5 tahun. Ok lega...

Bila mommy suruh hafidh tanya cikgu class mana, bersungguh dia tegur. " Cikgu... Mana kelas hafidh? ". Kuat pula tu... Hehe...

Uniform PASTI 

Mak bapak xboleh tunggu... Jadi kami kena balik. Dalam hati risau gak, takut hafidh cari kalau kami balik. Rupanya dia siap babai lagi... Pastu menonong masuk kelas tanpa toleh. Aku plak sebak macam anak dah tinggalkan mommy. Emosi seh mommy seorang ni.

Lepas hafidh menghilangkan diri dari pandangan mata mommy... Mommy pun melangkah lemah masuk kereta... Balik ler jawabnya.

Petang tu, amik dia balik dari sekolah... Berseri muka. Nampak sangat enjoy di sekolah... Alhamdulillah...lega, xde la kes xnak pergi sekolah... Siap cakap... "Best la mommy sekolah hafidh. Esok nak sekolah lagi...".

Ingatkan ada lah drama sikit kan.. Macam mommy sekolah dulu... Non hado... Pape pun, lega bila dah hantar anak ke sekolah... Moga segala ilmu dia gunakan sebaik mungkin...

Sayang semua,
Mommylin!

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. hi, saya singgah sini follow awak :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillahhhhh semoga jadi anak soleh ye belajar rajin2

    ReplyDelete
  3. Seronok tgk hari pertama diorang sekolah kan...rasa sejuk je hati...geng pasti sama dgn abam Qi hehe

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan.. blogwalking dan done follow blog ini. :)

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo