kbba

Latest Posts

Pump it - Minyak sapu untuk tambah susu

By 8:00 AM , ,

Pump it
Minyak ajaib untuk nursing
Assalamualaikum....

Hari ni mommylin teruja nak kongsi cerita milk booster baru ni. Lain dari yang lain tau. Benda yang lain ni la yang kita patut cuba.



Awalnya lin nampak produk ni lalu di wall facebook. Sekali tengok je dah teruja... minyak sapu untuk milk booster? Minyak yang sapu2 je boleh tambah susu badan? Ehh..eh... menarik ni.

Bila lin click2 tengok semua gambar yang ada, mula lah makin teruja. Bila ada kawan tulis pasal cerita ni... lagi excited dan tak sabar pula lin nak miliki PUMP IT ni. 

Sore away
Milk up
Relax mama
PUMP IT ni, istimewanya ianya adalah Milk Booster pertama yang menggunakan teknik sapuan, tak ada lagi produk milkbooster dalam pasaran yg menggunakan kaedah sapuan jer. Selalu kita jumpa milkbooster jenis makanan kan. Contoh orang kata makan lobak putih, habatus sauda, cookies dan macam2 lagi. Tapi tak semua menjadi ikut orang juga.

PUMP IT  juga adalah satu-satunya produk milkbooster yg membantu dalam merangsang 2 hormon penting iaitu Hormon Prolaktin untuk merangsang
PENGHASILAN susu ibu & Hormon Oksitosin untuk melancarkan PENGELUARAN susu ibu. Kebanyakan produk hanya fokus dalam penghasilan susu ibu sahaja. Ini menjadikan tahap keberkesanan PUMP IT sgt tinggi dan memberi kesan seawal 24 jam.

100% natural daripada ekstrak tumbuhan & herba semulajadi yg terbukti dalam membantu meningkatkan kadar pengeluaran susu ibu. Selamat untuk ibu dan bayi.

Dan ianya di jamin tiada paraben, tiada sintetik, tiada sulfat dan tiada bahan tiruan.

Semuanya selamat. Almaklum lah. Ibu2 zaman sekarang ni, semua jenis yang berhati hati dalam setiap isi kandungan bahan yang di gunakan. Sama juga dengan mommylin. Kalau boleh elak bahan2 terlarang atau yang boleh memudaratkan, memang lin elak. Sebab dah ada yang selamat.

Bila anak dah tumbuh gigi, perkara paling seram menyusukan dia. Lagi2 gigi dia besar2 je semua. Mommy tengok pun takut. Macam Aydina ni, dia jarang mengigit. Tapi, bila dia mengigit... fuhhhh mommy boleh nangis tau!

Bila tengah menyusu dah khayal nak tidur, boleh pula tetiba... ngapppp... mommy pun terjeritlah... huhu pedih!! Sapa yang nursing anak, tahu lah azabnya macam mana.... Biasanya lepas kena gigit, memang dah tak bagi lagi dah susu belah yang kena gigit tu. Mommy biarkan luka elok semula dulu. 

Tapi kan... sekarang tak risau lagi. Mommy dah ada PUMP IT warna kuning ni... Sore Away untuk nipple crack dan luka dan puting melecet. Lin sapu bila kena gigit atau crack. Lepas tu, tak ada dah takut2 nak susukan dia. Jangan risau selamat kalau baby hisap. Sebab bau dia macam minyak kelapa dara.

Lin syak... susu lin jenis cair. Sebab tu la dina gigit bila dia nak tidur. Sebab dia tak kenyang. Dan bila tidur jenis tak lena. Kemungkinan dia lapar.

Kemudian mommy gunakan pula PUMP IT milk up yang ni lin guna sekali je rasa bengkak susu terus. Lepas sapu dalam masa 10-15 minit, terus ada rasa penuh.

Kali kedua lin guna, masih dapat momentum yang sama. Dan bila lin susukan aydina, tak perlu amik masa lama. Kejap je... terus anak dara tu tidur. Malam pula sekarang dia bangun menyusu 3x sahaja. Kalau tak, sebelum ni... rasa macam tak lepas menyusu. Naik sakit pinggang ni mengiring susukan dia. Memang tak rasa lena tidur... huhu

Yang satu lagi, PUMP IT relax mama. Lin baru cuba sekali. Sapu di bahagian tengkuk, bahu.... untuk berehat dan hidu bau minyak tersebut. Tenang je... kita menyusu ni tak boleh stress, penat. Nanti susu yang terhasil tak banyak. Jadi untuk yang bekerja perlu ada sebotok relax mama masa pump susu. Amik feel, tenang dan baru pump susu atau breastfeed baby.

Seronoknya tengok hasil susu
Testimoni 1
Testimoni 2
Testimoni 3
Ni testimoni dari customer lain. Boleh baca dan rasa teruja bersama. Lin dan mereka dah cuba. Memang berkesan pada kami. Atau mungkin berkesan dengan uolls juga tak rugi mencuba.

Pumi it untuk milkbooster
Panjang lebar dah mommylin share cerita pasal minyak ajaib untuk ibu menyusu ni. Mesti uolls tak sabar nak tahu info2 untuk beli dekat mana kan? Ok... jangan lupa follow dan click link2 yang mommylin bagi ni ye. Nak direct order pun senang. Click link wasap di bawah. Nak tengok2 dan kumpul info boleh pergi ke website mereka.

W/A: www.wasap.my/60127718784
Web : www.milkwithlove.com.my
Fb :www.facebook.com/pumpitmalaysia
Fb: www.facebook.com/milkwithlove
ig : pumpit_natural_milkbooster
ig :milkwithlove_nursingwear
Email : norhalizaaziz.milkwithlove@gmail.com

Ok... sharing is caring.   Sebarkan lagi kebaikkan pump it pada ibu menyusu yang lain. Berjuang sama2 untuk susukan mereka.

Love,
Mommylin 😘

You Might Also Like

1 leave a massage here...

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo