kbba

Latest Posts

Shopping raya di Shopee - Mudah, murah dan berbaloi

By 10:00 AM , , , , ,

Shopee
Assalamualaikum...

Helllo...! Korang... meh nak share benda best lagi... tempat shopping termuuurahhhh sangat. Serius tak tipu. Sebab bila korang bukak je web ni, atau install app dia... memang mengadap je lah. Berjam jam korang tak kan bosan. Sampai habis bateri, cas.. habis semula... hahaha

Shopping di shopee
Sistem di shopee
Sebenarnya kan, mommylin nak share satu portal dan app. tempat shopping online terbaik dan termurah ni... nak tahu tak? Nak tak? Hahaha mana ada orang tak nak tahu kan. Semua nak tahu benda benda murah ni.

Murah sangat ke?? Bagi mommylin murah dan berbaloi. Konsep shopee ni, kita boleh cari barangan yang kita nak dengan harga yang kita mampu. Selain tu, kalau korang rasa musykil kan... apsal yek murah pula yang ni??? Haaa... korang boleh pergi cek profile peniaga tu. Tengok review2 dari pembeli lain. Tengok feedback customer dia. Kalau tak puas hati, boleh pilih dari penjual lain...

Menarikkan? Tentulah...! Iolls dah try shopping tak sana tau. Cuma menjual tu belum lagi. Insyaallah coming soon....

Mommylin punya excited siap sibuk tanya member2 dah try shopping kat shopee atau belum. Lepas tu, siap suruh muat turun aplikasi shopee ni. Dan2 tu, terus dorang shopping. Fuhhh... nampak sangat teruja kengkawan mommylin. Eh.. ni tak tipu tau!
Kitorang memang suka cari barangan murah ni... heheh

Akaun di Shopee
Cuci mata di shopee
Mommylin share kan secara ringkas tentang app shopee ni ye. Kita boleh sign up direct FB, atau kalau korang nak guna email pun boleh. Ikut mana2 yang senang lah. Kemudian dah ada akaun senang lah nak usha barang. Simpan dalam list. Benda ni mommylin memang rajin buat... >_<

Yang ni pun mommylin selalu buat. Cari barangan yang tengah offer kaw kaw tu, kemudian bila ada yang berkenan terus masuk list. Kalau tak, kang terlepas stress lah korang. Sebab iolls pernah! Huhu....

Muat turut Shopee di hp
List shopping
Bayaran di shopee
Settle dan tunggu barang
Cara nak membeli di Shopee senang sangat. Memula muat turun aplikasi shopee ni
kat handphone. Lepas tu, seminggu lah mommylin sibuk memilih itu ini. Seminggu asyik bukak tutup app Shopee ni. Dugaan banyak tau bila korang dah terjebak dengan shopee. Semua..... nak beli. >_<

Tapi dont worry... pelaburan yang berbaloi. Banyak pilihan yang kita boleh pilih. Bukan terhad macam di sesetengah tempat. Sebut je apa korang nak beli, semua ada. Dari barang yang kecil sampailah ke barang besar seperti barangan rumah.

Bila dah pilih barang apa yang dah berkenan dihati, terus proceed bayaran laju2. Settle... dan tunggu barang. Tak payah lah korang nak pergi bayar 1 persatu. Walaupun beli dengan ramai penjual. Bayaran hanya di buat kepada pihak shopee sahaja. Tak payah keluar masuk m2u atau cimb click.

Pilihan bayaran boleh buat mengunakan kredit kad, online banking dan bayaran di atm. Pilihan terbaik kan. Semua orang dan peringkat umur boleh shopping di Shopee. Mommylin dapat diskaun hari lahir... yeahhhh... sebab tu dapat diskaun rm15.

Besday kod 


Settle bayaran, tunggu barang sampai ye. Tak sabar dah ni. Mommylin beli magic stroller dan lipstick... ikutkan hati ni, banyak lagi nak beli. Tapi dok bisik dalam hati... bawak bersabar ye lin... lain kali boleh beli lagi.... hahahaha  

Raya sale
Antara brand yang sale
Sempena hari raya yang bakal tiba tak lama lagi ni, ada RAYA SALE di shopee yang korang tak boleh ketinggalan. Kita shopping raya di shopee ramai2 jommmmm....

CAHAYA RAYA BERSAMA SHOPEE potongan harga sehingga 90% diseluruh platform dan pertandingan pada setiap hari dengan hadiah bernilai sehingga RM50,000 termasuk wang tunai!!

Pihak Shopee juga bekerjasama denga Pos Laju Malaysia melancarkan program bayaran semasa penghantaran (Cash on Delivery) bagi memudahkan dan menggalakkan lebih ramai membuat persiapan raya.

45 days of giveaway
Program ini berlangsung  selama 45hari iaitu dari 15 Mei sehingga 30 Jun. 24 kempen termasuk jualan khas dari kedai rasmi dan 25,000 jenis produk dengan potongan sehingga 90%. Wow.... banyak sangat tu....

45 days of Suprise Giveaway juga menawarkan hadiah bernilai sehingga RM25,000 termasuk Television, Smart Phone dan juga kamera dengan mudah hanya hantar nama pengguna Shopee ( Shopee ID )

Pertandingan lain yang ada antaranya MAKE A WISH MOM, SELAMAT BERBUKA SNAPS, TEKA BERAPA DUIT RAYA semua ni hadiah mencecah sehingga RM50,000

Shoppe Uni BM Tour adalah bengkel percuma untuk mendidik dan memperkaya pengetahuan usahawan yang berpotensi untuk mengunakan shopee sebagai platform untuk berniaga.

Ianya berlangsung pada 17 Mei di KL dan Selangor. Kuantan, Pahang 25 Mei dan Alor Setar pada 6 Jun.

Hijab Stars Recharge adalah usahasama syampu Sunsilk yang akan berlangsung pada 24 Mei. Menampilkan khadyjah Fhatyah, Sharifah Rose, Ain Edruce, Zamzari Zamrim dan Aqilah Naqlis.

Sale
Fuhhh menarikkan? Banyak sangat hadiah yang korang dan mommylin boleh menangi. Yeahhh...

Apa lagi, korang jangan lupa download app SHOPEE di App Store atau Google play dan shopping. Dan juga jangan lupa layari www.shopee.com.my dan raikan keriangan hari raya bersama Cahaya Raya 

Tak payah susah2 shopping tempat panas. Duduk rumah tekan2 barang sampai...hahaaha

Yang teruja nak shopping,
Mommylin...


You Might Also Like

8 leave a massage here...

  1. Best Shopee, barang banyak pilihan dan harga murah. Promo raya pun memang wowww, 90% diskaun tu.

    ReplyDelete
  2. Risau nak download applikasi shopee ni...takut berjangkit belanja lebih.hehehe.

    ReplyDelete
  3. Wahhh banyak jugak mommylin shopping kat Shopee.. Harga murah dan berbaloi2 kan ..

    ReplyDelete
  4. tu diaaaa...bersusun senarai shopping

    ReplyDelete
  5. Wahhhh.. Selamat bershopping... Hihihi

    ReplyDelete
  6. memang berhantu kan web ni,sampai skrg tak leh move on lagi huhuuu

    ReplyDelete
  7. baru sampai barang dari shopee semalam , weee xlama pun tggu barang dr oversea , ingat kan lama sgt hehe terbaik

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

.:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: desert ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: popia otak2 ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: top commentor ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::anakmu::. .::ayam pandan ::. .::ferwhite::. .::fereena beauty care ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 2015 3 3rd pregnancy. adik MHA acv ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family hadihaizil@gmail.com Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm watermark Web review wifeadie workshop yhadifamily . allene family zalora zoo