kbba

Latest Posts

Harris Adeel 4 tahun - Sambut harijadi di Bulan puasa

By 8:35 PM

Harris Adeel turn 4

Assalamualaikum...

Hellooo... anak bujang no 2 dah 4 tahun dah. 30 may haritu genap dah dia.

Perangai sama juga... suka tahan2 kencing... huh!

Walaupun suka kencing... buat mommy basuh seluar berkilo2... mommy tetap sayang kat Harris...

Dah nama pun mak... mesti lah sayang anak. Tak kan tak sayang kan...


Selubung di siang hari
Tanpa bersalah masuk bakul
Denda
Main seat belt

Kaki Bodek, kaki perangai pelik

Istimewanya anak no 2, selalu orang kata UNIK. Unik macam mana tu??

Harris lebih manja, lebih bijak bercakap. Cara percakapan kadang tu macam orang dewasa. Sebutan dan lenggok ayat dia boleh buat orang selalu suka dengar apa yang di sampaikan...

Manja Harris pula, tak ada segan malu nak peluk mommy dan daddy depan orang. Bila buat salah, dia cepat2 nangis sebelum mommy buka suara. *huh*

Itu lah istimewa dan uniknya anak no 2 ni... sel otak terlebih berhubung ni. Kadang risau gak. Terlajak bijak ni... semua dia nak cuba.
Pernah dia main gunting, gunting rambut sendiri, gunting baju...
*mommy pasrah*

Antara hafidh dan harris... Harris lah anak yang selalu kena denda. Dulu yang pecahkan cermin kereta dia gak. Yang suka memanjat dia. Semuanya perangai pelik dia. Sebab tu bila kantoi dia memanjat pagar... mommy terus pekik... " panjat tinggi lagi... jangan turun.. kalau turun mommy rotan..." maka.. tergantung dan keras je lah dia kat pagar... haaa. Gitu cara denda harris.

Nak rotan memang lali budak ni nanti. Makanya denda sampai penat je lah. Lepas dah penat sangkut kat pagar... baru bg dia turun... kadang tu dia kena berlakon minta simpati mommy... " aduh... lenguhnya tangan oncong ni mommy..." *sambil goyang2kan tangan* atau "aduh... sakitnya kaki oncong... tengok ni.. dah merah dah.."
*sambil gotang2 kaki pula*


Iftar
Anak dara tak sabo makan dah
Small portion je

Sambutan Harijadi Harris Adeel yang simple

Di sebabkan bulan puasa masa sambut birthday Harris, kitorang pun sambut ala kadar je. Nak grand memang tak dapat lah anak2 oiii... mommy tak kerja. Mana yang mampu je mommy buat ye.

Siang tu daddy wasap mommy... " syg hari ni besday harris... syg belanja shellout ye..." *amboi ayat laki ku itu*. Huhu... bila mommy dah belanja berbuka puasa... daddy kena lah beli kek kan. Tak mo sepotong... tak puas makan. So daddy beli kek seketul walaupun kecil, puas lah makan. 2-3 hari boleh berulang.

Waktu berbuka memang singkat. Lagi2 berbuka di luar. So makan cepat2 terus balik rumah. Takut terlepas magrib. Lepas solat, baru lah kitorang potong kek. Semua bagi kerja sama baik. Aydina pun seronok. Siap main suap2 dengan abang dia. Pandai dah budak kocik ni.


Daddy
Kejam daddy amik pic mommy xnampak muka
Comel je
Ni 10x comel
Kesian anak dara

Tradisi keluarga kecil kami

Sesi potong memotong kek. Dah memang tradisi lepas nyanyi suap2 gitu.. sambil suap doakan si anak yang baik2.. *bonding sangat*

Simple je keknya.. lepas settle mommy sambung kerja baking biscute. Ohh bertabahlah... mlm pun mommy kena kerja *demi mencari rezeki*

Mommylin settle buat biscute awal pagi. 2/3 pagi masa tu. Lain semua dah masuk bilik. Tinggal mommy dan Aydina je. Tu pun sebab dia menyusu badan. Jenuh lah kalau sekejap2 kena naik atas kan. Jadi.. dia lah peneman mommy dikala malam sunyi itu... wuwuuuuu....


Harris dan Dina
Duta kecil BisCute

DOA untuk Harris Adeel

Harris lah meneman setia mommy setiap kali stay up packing biscute untuk agent. Siang mommy memang tak sempat nak mengadap kerja. Sibuk dengan rumah, masak amik dan hantar hafidh pergi sekolah. Jadi... malam je lah kerja mommy. Sekarang nak melayan media sosial pun mommy tak sempat. Teruk sangat sibuknya. Huhu... *baru jadi tukang jual biskut dah bz.. pm pun sempat update tweeter tau*

Moga anak mommy Muhammad Harris Adeel menjadi anak soleh... baik hati, berpelajaran dan berakhlak mulia. Taat pada orang tua, ibubapa dan guru ... dan di beri kesihatan yang baik. Mommy daddy love u sayang... *hug...hug...harris..*

Mommy harris,
Mommylin


You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. Happy birthday Harris. Banyak akal dia ye. Budak bijak ni

    ReplyDelete
  2. Happy belated birthday Harris Adeel.

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo