kbba

Latest Posts

Aktiviti hujung minggu keluarga

By 4:10 PM

Mommylin


Assalam...

Nak citer pasal family... lama dah tak cerita pasal family ni. Nanti lupa pula memori pahit manis gitu...

Kalau dulu, segala benda nak dicoretkan dalam blog. Sekarang semua terhad. Masa terhad. Line telefon terhad, kejap line ok. Kejap aukkk... ciss betul lah.


Macam2

Aktiviti bersama keluarga

Biasanya kalau hujung minggu kalau tak sibuk mommylin selalu balik puchong. Anak2 ada kawan kat sana. Kalau duduk rumah dorang main bertiga je. Kesian pula. Lagi pun mommy suka beli barang bakeri di puchong. Harga lebih murah.

sarapan

Kalau tak balik puchong, memang awal pagi, keluar sarapan. Makan lah apa pun. Janji makan kat luar. Bila sarapan dirumau mommy paling pening. Sebab seminggu buat sarapan. Hari cuti pun kena buat sarapan mmg pening lah.

Ada masa tu kan, tekak ni teringin sangat nak makan bakso. Memang kitorang g cheras. Kat situ memang ada tempat favorite mommylin dan keluarga. Pure dari indon tau. Kedai pun selesa. Takde lah sampai makan bakso tempat yang kurang selesa tu kan.

Kalau tak de ngidam2 ni... memang makan roti canai je lah yang berhampiran. Tp.. roti canai orang melayu. Untungnya duduk beranang ni, kawasan ala ala kampung gitu. Ramai orang melayu buat roti canai. Tak de lah makan roti canai mamak je.. bosan lah eehh...

● Bangun lambat

Haa... yang ni memang. Bangun solat subuh, pastu golek balik. Nasib D faham yang bini selalu tingtong tak cukup tido. Anak nyusu badan ni, memang tak pernah tidur lena. Lagi2 sekarang Aydina dah pandai bangun malam2 cari mommy. Dulu merengek je. Sekarang siap berdiri lompat atas badan.. huhu.. sabar je lah!

Bila weekend tu yang rasa nak tidur lama sikit. Recharge tenaga lah konon. Yelah... kalau dina bangun boleh daddy jaga. Mommy lena ler... hahaha

Biasakan.. yang selalu bangun lambat, mommy dengan Harris. Budak harris ni memang ikut perangai mommy bangun lambat. Haha sebijik perangai!

Hari malas

Malas masak.. malas kemas rumah... malad basuh baju. Fuhhh.. sebab tu kalau weekend dah malas, Isnin mommy jadi busy giler. Tahap pegang hp pun tak sempat kadang tu. Aterrrr umah 2 hari tak kemas... abis tu? Apa je mommy buat??


Mommylin dan anak2
Kedai bakeri

Restock barang niaga

Weekend selalu memang mommy pergi beli bahan2 biskut. Kadang kat bangi. Kadang kat puchong. Kalau pergi puchong mommy terus lepas umah mak kat sana.

Perjalanan je dah jauh. Huhu.. tu yang buat penat kadang2  balik simpan barang2 susun dalam peti. Syok je mommy tengok bahan biskut penuh gitu.

Lepastu mommy singgah beli botol kat kelana jaya plak. Memang kadang tu? Seharian dalam kereta beli itu ini...

Anak2 pun kira aktiviti berjalan lah. Cuma tak keluar kereta.

Gathering / Blogger Event

Dulu selalu mommy join 2 aktiviti ni. Sekarang memang dah tak pernah dah. Paling kuat pun mommy join gathering je. Event memang tak boleh. Sebab daddy tak nak jaga dina.

Mungkin sebab dina ni susu badan, nak tinggal kat rumah tak boleh. Bila bawa g event pula takut dia tak selesa dan mengamuk.

Pernah tau dia mengamuk tahap mommy sendiri tak tahu apa nak buat. Penyudahnya masuk kereta kena air cond, susu baru dia diam dan tidur.

Mungkin dia tak selesa dan tak biasa dengan suasana ramai orang. Tunggu dina dah besar lah baru mommy aktif semula. 

Balik puchong

Biasa kalau tak ada order banyak, mommy mesti tidur puchong. Waktu ni je lah boleh balik puchong. Sebab kalau bz, mommy memang tak boleh balik puchong. Selalu kalau balik puchong aktiviti mommy makan, tidur, tengok tv. Syok betul balik umah mak sendiri kan... hahaha...

Taman permainan

Taman memang bebudak suka sangat. Kat sini ada 1 taman yg agak menarik. Cuma tak banyak mainan. Buaian pun ada 2 ketul. Dah lah main sorang2 tu lama... tukun lah ko menunggu situ.

Sekarang aydina dah pandai main. Lagi seronok lah pergi taman. Kalau dulu jenuh nak kejar dia merangkak kat taman... huhu...


Itu je lah aktiviti kami yang tak berapa nak special. Anak2 kecil lagi. Kalau g mall jerit je lah kerja mommy nanti. Anak2 baya anak mommylin ni sesuai g taman je. Nak jerit, nak lari, nak panjat suka atim tp yang tak best pas main penat, kena pau beli ais krim. Yang stressnya bila dina dah nampak abg2 dia makan ais krim, dia pun nak. Tak bagi mengamuk!

Ok lah jumpa di bebelan yang lain...

Love,
Mommylin


You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. Ibu ibu gitulah Kan. Aktiviti nya l3bih kurang aje

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo