kbba

Latest Posts

Tak sangka Mommylin dah sampai sini!

By 12:14 PM , , ,

Assalamualaikum... salam sejahtera... ~~




Nak share cerita dan nak coret kenangan manis ni. Tak sangka tau, BisCute dah berkembang macam ni sekali. Kalau difikirkan dulu, mommylin plan jual biscute ni hanya untuk menampung hutang2 yang masih tertunggak. Tak pernah fikir pasal sistem jualan ada agent, ada dropship ada outlet. TAK PERNAH langsung! 



Percaturan Allah sememangnya indah dan terbaik. Kalau dulu mommylin hanya merancang jual biscute ikut order dari customer. Mean Isnin orang order sebotol atau 2 botol, malam tu, baru nak baking... kira gitu lah perancangannya. Tapi, rezeki... bulan pertama jualan je dah ada dropship. Ajaib dan indahnya lin tak pernah pun post pape untuk cari dropship. Tapi, ada yang berminat. REZEKI sungguhkan. 


Dugaan menjual secara online

Alhamdulillah... droship tu hebat sangat. Seminggu kadang boleh order 10 jar biscute masa tu. Tapi, produk Biscute masih baru lagi, jadi... banyak masalah timbul sikit demi sedikit. Masa ni, rasa nak menonggeng stressnya. Setiap kali solat, doa.. supaya biscute sampai pada customer selamat. Tapi tetap hadapi masalah sama. HANCUR.  Sedih wei... penat peluh2 buat biscute. Tapi, bila sampai hancur. Kesian customer... excited nak bagi anak makan. Tapi... hampaa... bukan mereka je hampa. Mommylin pun. Dan kerugian tu, tak payah cerita lah... dah berapa banyak dah asyik ganti je. 

Fikir... fikir... akhirnya D bagi cadangan. Dan sehingga sekarang... BisCute dah tak pernah hancur setiap kali pos. LEGA. Dan sekarang ramai pilih biscute, bukan hanya sekadar rasa BisCute yang sedap dan lazat tu. Tapi, ciri2 bungkusan yang mudah untuk bawa travel. Itu antara ramai customer mommylin puji. 

Berkembang lagi!

Dan setelah setahun lebih mommylin menjadi suri rumah merangkap bekerja dari rumah ni, mommylin dah ada 3 STOKIS 13 AGENT yang aktif dan 14 OUTLET (walk in) . Alhamdulillah... Untuk dropship lin buka pada agent2. Bagi memudahkan agent mengaut lebih banyak sales. 

Sistem agent mommylin ni, lebih santai. Jika ada ilmu, mommylin akan share dengan stokis dan agent. Tiada paksaan atau tetapan sales yang perlu ada setiap bulan. Biarlah mereka belajar berniaga secara santai dan ikhlas. Dan setiap 3 bulan, mommylin akan beri reward pada agent yang mempunyai sale TERBANYAK dan Sale tahunan sebanyak 200jar akan dapat EMAS. 

Seronokkan berniaga? Kalau ada yang berminat untuk menjadi agent BCbM boleh click link wasap mommylin ni ye... boleh chitchat nak tanya pasal produk. Untuk yang baru berlajar berniaga, boleh wasap mommylin secara peribadi. Insyaallah mommylin boleh bantu sedaya mungkin. Cuma perlu rajin!  www.wasap.my/60183587660 

Senarai OUTLET

Ok, di kesempatan meng'update' blog ni, mommylin nak share outlet2 yang ada. Boleh lah mommy daddy yang jauh2 tu terus walk in ke kedai2 ni. Terus boleh beli... 

BCbM - Pantai Dalam 

BCbM - Cheras 

BCbM - Ampang 

BCbM - Bangi
BCbM - Bandar Saujana Putra 

BCbM - Denai Alam

BCbM - Melaka 

BCbM - N.9

BCbM - KL 

BCbM - Temerloh 

BCbM - Temerloh 

BCbM - Ukay Perdana 

BCbM - Cheras 

BCbM - Sungai Besi 

BCbM - Perak 

Bagi mommy daddy yang urgent nak dapatkan produk biscute, boleh lah ke kedai2 yang ada di atas ni. Sambil beli tu, cuci2 mata pilih macam2 yang ada.... Mudah!! 

Ok... jumpa lagi di nexxxxttt bebelan mommylin 



Love, 
mommylin 

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Alhamdulilah, membuka mata sungguh2 julia tgk kesungguhan allene tau...syukur!

    ReplyDelete
  2. tahniah mommylin,semoga terus sukses.

    ReplyDelete
  3. Semoga mommy line terus berjaya. Bagus sistem no. Produk mesti best kan

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo