kbba

Latest Posts

C3 foundation terbaik untuk kulit sensitif

By 8:00 AM

Haiii... Assalamualaikum

Masih mood Malaysia baru kan... Pagi ni D tag nama mommy kt page timbalan perdana menteri mengenai menifesto untuk suri rumah. Yahooo leh dapat caruman rm50 sebulan. Siapa nak bagikan. Jadilah buat simpanan sikit. Alhamdulillah... 

Ok... Dah dapat caruman bulanan tu bolehlah spend sikit untuk diri sendirikan. Reward diri untuk kecantikkan setiap bulan... Apa salahnyakan...




C3 flawless foundation

Lambakkan produk kecantikkan dipasaran sekarang membuatkan kita keliru hendak memilih jenis yang sesuai dengan kulit sendiri. Kebetulan ada seorang rakan ni kenalkan mommylin dengan satu foundation ni, memula mommylin agak menolak juga, almaklum kulit mommylin jenis sensitif dan berjerawat...kalau pakai foundation selalunya buat muka lebih berminyak... Dah tu kadang lepas pakai jadi bercapuk... Grrrrr memang tak suka sungguh lah. 

Tapi selepas tengok dan rasa textures C3 foundation ni, terus suka. Sebab texture dia jenis yang tak berminyak. Lepas apply kat muka elok serap dan  effect macam matte foundation. Ringan je muka walaupun effect nampak gebu dan tak rasa tebal. 


Lepas dah cuba, baru mommylin tahu yang foundation ni rupanya adalah produk berasaskan mineral tulen 100 peratus terbukti secara clinical serta mendapat pengiktirafan dan pensijilan KKM  dan telah digunakan secara meluas dipasaran termasuk di butik kecantikan tempatan. 



Bukan sekadar foundation

Istimewanya bedak asas C3 ni juga dapat membantu menghilangkan jeragat secara berkesan. Bertahan sehingga 10-12 jam dan secara tidak langsung jimat penggunaan


Cara penggunaan

Basahkan span atau beauty blender, sapu pada C3 foundation kemudian ratakan pada muka mengikut putaran jam sebanyak 3x untuk lebih berkesan. 

Kalau untuk penggunaan harian dan tak nak terlalu tebal, boleh je calit foundation dan dapdap pada muka guna beauty blender. Nampak lebih natural tapi gebu gitu....



Glowing Spray (pure rose extraction)
Untuk kesan kemasan yang lebih menyerlah, boleh lah gunakan glowing Spray selepas make up. Memang wajah lebih glowing dan flawless. 

Glowing Spray ni juga boleh digunakan pada bila-bila masa. Spray sahaja pada muka dan muka akan terus rasa tegang dan fresh. 

Ianya juga sangat ideal untuk wajah yang kusam, tidak berseri dan mempunyai masalah kulit yang kering dan sensitif. 

Ekstrak air mawar asli dapat menyegarkan kulit wajah, anti jerawat dan melambatkan proses anti penuaan serta mencerahkan kulit. 

Kandungan vitamin C di dalamnya lebih 8x ganda dari kebanyakkan vitamin C biasa. 

Banyakknya kebaikkan foundation dan glowing Spray dari C3 Beauline Cosmetics ni. Kalau korang tak percaya, cuba lah sendiri... Gerenti puas hati. Harga dan hasil yang dapat sangat berbaloi... Mesti nak tahu kan maklumat lanjut mengenai  produk C3 ni, korang boleh follow contact di bawah ye. 


WhatsApp HQ: 014-5033 488 
Call HQ: 09-7861 588
Twitter's: @beaulinecosmetic
Instagram: @foundationc3.official
Facebook: beauline cosmetic 

MommyLove, 
MommyLin ❤️

You Might Also Like

1 leave a massage here...

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #mommylinjalan2018. kelab blogger ben ashaari #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia brotherhood cahaya raya carity cenderahati cerita sekolah anak mommylin cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuih muih kun anta lazada legoland lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy bebel mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo