kbba

Latest Posts

Langkawi 2018 - Cable car, 3D art galeri dan Pantai Chenang

By 1:20 PM ,

Ok, sementara dok mengadap laptop kita marathon entry Langkawi. Pasni dah tak nak throw back lagi dah! banyak lagi cerita menarik 2018 mommy tak sempat nak coret kat sini. Ingat bila dah jadi suri hati Mr.Hadi dah tak busy... rupanya terlebih busy plak. huhuh 




Hari ke3 kami di Langkawi, pergi jalan2 jauh dari Homestay. Fuuhh Cable car langkawi memang best. Asal ada duit je, moh lah kita pergi sana sini. Masuk sana sini berbayo tau! Kami sampai pagi, macam biasa adik laki lin yang drive van sampai ke sana. Sampai terus usha tiket nak naik cable car. Atau pun namanya Skycab. Gambar dalam HP dah tak banyak, tapi mommylin sempat juga live update kat IG. ada lah kenangan kat situ. Kalau korang rajin, g lah tengok sana. 







Harga tiket berpatutan lah.. sebab dia tak ada harga untuk cable car sahaja kalau tak silap, dia pakej. Ada yang sekali dengan 3D art galery dll. ( serius tak ingat dah) Kami amik 2 ni je. Anak ramai, kena bajet2 sikit. Kang nak beli cenderahati lagi, makan lagi. Ehh.. semua nak duit, jadi amik lah mana yang rasa berbaloi bila sampai ke langkawi ni. 




Serius mommy teruja sangat dapat naik cable car. Beratur punya lah lama, tapi bila dapat naik tu, dupdapdupdap wei... mujur si kak na tu tidur, daddy lah dukong dia. Mommy sibuk pimpin anak2 bujang. Si banglong macam biasa penakut ya hamat. Si bangngah plak kemain berani, dalam cable car pun nak berdiri. 

Cable car ni, bnyk hentian. Dia ada beberapa hentian. Kami turun 2 perhentian je kot. Amik gambar2 pemandangan... subhanaallah... indah sangat. Nampak awan, kabus, hutan... memang berbaloi lah! 


Baru 2 tempat jalan hari tu, dah terasa penat sangat. Lepas turun dari cable car, masuk 3D art galeri, lepak minum kejap, terus balik.. Tak sabar nak tidur dalam van nanti. Penat wei... dah tua2 nak jalan sakan ni. 

Balik tu, kami singgah lunch area makam mahsuri. Kononnya nak masuk lah tengok, sekali kena bayar... ala-ala... terus decide tak payah lah ngah... kita makan je area sini. Masuk kalau dapat tengok mahsuri hidup nak gak lah kan... bahahaha 


Lepas makan, singgah solat kat masjid dan jalan ke Dataran Helang. Tengah panat litlit tu g dataran memang syok lah... mengerlip mata ni... Pergi langkawi tak tangkap gambar dengan helang mana boleh kan... Masa ni, anak-anak mommy semua tak nak bagi kerjasama. Fuhh payahnya lah nak tangkap gambar. Asal ada je lah ye...

Petang keluar g pandai Chenang .. betul kan nama dia? lupa dah... masa ni, mood dah xde dah nak mandi laut, penat tak hilang... huhu sejenis tak boleh jalan lebih2 nanti penat. Dok lah tengok anak-anak mandi. Tapi, kena paksa gak naik bananaboat. Syok.. lama tak naik. 




Hari dah gelap baru kami gerak. Area tepi2 pantai ada jual macam2 jalan2 tengok cenderahati nak beli. Nak bagi sana sini... hihihh pastu masuk kejap shopping mall dlm tu. nak sambung shopping. Tapi tak beli sangat pun. Sebab dah borong semalamnya tu kan. Lepas habis beli tshirt, makan kejap kt mall area situ. Dah last day kan. Lebih relax lah. Lepas kenyang, baru lah balik. 

Esoknya bangun awal2 jom kita naik feri pulang ke pangkal jalan... ihih Habis.... Fuhhh mengah menaip. Ada banyak cerita tinggal ni. Siapa suruh lambat updatekan... 



Bye... kemana kita tahun depan? yeahhh.. tak sabar nak jalan. Sila kerja kuat ye semua... Jalan dalam Malaysia pun best. Asal jalan kan... 

You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. Naik Skycab tak best, tapi bila dah sampai atas... Subahannallah cantik yang amat.

    ReplyDelete
  2. seronoknya, lama tak pergi langkawi.. last tahun 2015... bestnya

    ReplyDelete

Followers

Google+ Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #mommylinjalan2018 #mommylinjalan2018. kelab blogger ben ashaari #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia blouse brotherhood cahaya raya carity cenderahati cerita sekolah anak mommylin cintahati coffee lover contest cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuantan kuih muih kun anta langkawi lazada legoland lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy bebel mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care mommylinjalan2019 motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin percutian Mommylin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group unboxing Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo zucca