kbba

Latest Posts

Langkawi 2018 - Mangrove langkawi

By 11:40 AM ,

Assalamualaikum...



Nak sambung cerita langkawi lagi... Boleh kan... Sebab nanti sendiri gak yang google nak baca. Hahaha simpan dalam kepala lama2 hilang .. Harap simpan kt blog tak hilang lah dia...

Hari kedua, lepas sarapan kat hotel, kami tunggu van yang nak bawa kami ke jeti untuk aktiviti Mangrove Tour, akan membawa kita meneroka hutan paya bakau, hidupan liar, menyusuri sungai dengan bot, melawat gua, sangkar ikan dan berenang di pantai..

Kakna dah get ready dengan goggles nya



Ok. Day 2 aktivi kami mangrove. Yang ni, adik ipar mommy dah booking awal2 masa book homestay tu sekali. Dah dapat harga lumpsum. Tak de lah bila dah tiba kat Langkawi baru nak terhegeh hegeh Google apa nak buatkan...



Mangrove ni, aktivi atas boat yang bawa kita jalan2 tengok sekitar langkawi dan singgah kat tempat2 menarik... 1 boat khas kami sekeluarga je. Masa ni, Harris sangat berani. Dia duduk depan tak pegang tangan sesiapa pun. Berdiri pun berani.. Memang nampak perangai lain dia tu. Kalau Hafidh tak payah cakap lah... Dia kepit tangan mommy punya lah kuat... Pastu tanya "mommy... Kenapa laju ni? Hafidh takut..." huh... Apa lah banglong takut.






Masa ni, yang mommy ingat singgah pulau monyet, gua kelawar, tempat ikan, ada macam2 jenis ikan boleh bagi makan... Masuk dalam gua, bagi helang makan. Bagi helang makan tu bukan letak kat tangan ye.. Budak bawa boat tu campak ayam kot... Pastu helang datang tangkap. Seronok budak2 ni tengok helang... Cuma, masa hari kami pergi tu, hujan so agak terganggu lah. Nak mandi laut pun hujan... Acanerr tapi kitorang redah je... Hahah kakna tidur masa tu, mujur makwan tolong pegangkan. Boleh mommy mandi laut... Nak scuba apa pun tak nampak dah hujan...




Lepas mandi-mandi laut, singgah pula tempat ikan FISH FARM nama dia. Ada restoran atas air juga kat situ, boleh singgah makan tengah hari. Tapi kami tak singgah makan pun. Sibuk tengok ikan-ikan kat situ. Ada ikan buntal, ikan pari macam jenis ikan ada. Boleh pegang pada yang berani. Kalau mommy memang tak pegang, tengok2 je. hahaha geli!

Lepas habis aktivi mangrove, masing2 dah penat, jom balik homestay dan mandi. Masing-masing badan dah lekit2. 

You Might Also Like

0 leave a massage here...

Followers

Label Cloud

::homemadefood::. .:: #besday party# ::. .:: 1st time::. .:: Adaptasi novel ::. .:: ads ::. .:: anniversary ::. .:: artstouch ::. .:: baby carrier ::. .:: big family story::. .:: breastfeeding ::. .:: business ::. .:: cakap-cakap ::. .:: celebration of fairy tale day ::. .:: cheesekut ::. .:: Cloth Diaper ::. .:: coretan untuk anak mummy ::. .:: D.I.Y ::. .:: d' info ::. .:: Hafidh Aryan ::. .:: Harris Adeel ::. .:: iluvislam ::. .:: imladyadie ::. .:: interior designer ::. .:: just about me ::. .:: korean ::. .:: love ::. .:: mainan kiddo::. .:: mei tai ::. .:: menu si kecik ::. .:: motherhood journey ::. .:: my little Iman ::. .:: my LITTLE love ::. .:: natural remedy ::. .:: no drug life ::. .:: novel ::. .:: novel review::. .:: nursing cover ::. .:: our activity ::. .:: our love::. .:: our syurga ::. .:: peringatan ::. .:: petua mudah bersalin ::. .:: pregnancy moment ::. .:: ragam MHA ::. .:: resepi baby ::. .:: review ::. .:: segmen ::. .:: the precious moment ::. .:: tragedi ::. .:: wedding preparation ::. .::ayam pandan ::. .::gbsb::. .::giveaway::. .::homemadefood::. .::imladyadie::. .::islam itu indah ::. .::ramadhan::. .::resepi ikan::. #misikurusallene #mommylinjalan2018 #mommylinjalan2018. kelab blogger ben ashaari #simpleresepibyallene 100% natural 3rd pregnancy. adik MHA ads Agent biscute agoda aidijuma ALine Healthy FOOD ALine Works Allene aman palestin amar baharin anak syurga apple cider vinegar artis arts aydina nufayla babies blink baby no 4 babyfood bahtera barut beauty bedung beranang Birthday biscute by mommylin biskut baby blog blog review blogger blogger day out Bloggermalaysia blouse brotherhood cahaya raya carity cenderahati cerita sekolah anak mommylin cintahati coffee lover contest cosmoderm cuka epal cuti malaysia D daddy mha deko demam drama melayu dramago dugaan ramadan 2015 durian e-novel estofa glow event event blogger family day faminine wash fathers day filem food food review frozen food funny gathering gojes blogger gopro habibi oil hadi hadi family Harris hijab pins by mommylin holiday Home sweet home homemadecokies homeopathy homeschooling homework husband instant shawl Interior jakel jalan2 dengan anak jerebu kaison malaysia kanser kari kepala ikan kbba kbba9 kecantikkan diri kelab blogger ben Ashaari kelabbloggerbenashaari kes semasa kids friendly house kids friendly play komen kopi pegaga kuantan kuih muih kun anta langkawi lazada legoland lzs madu mak wan MHA malay malaysian mandian herba masker vietnam melaka mh17 mini zoo kl tower miracle collagen dust misipottytrain mommy bebel mommy blogger mommylin mommylin at kitchen mommylin holiday mommylin love and care mommylinjalan2019 motherhood Mudah amal sunnah muslim produk natural way nursing in public online business online printing online shopping parenting passion pengalaman bersalin percutian Mommylin pet pin cushion preggy mom program zikra 2015 qurta anta rakuten ramadhan rambut cantik rambut gugur raya 2014 raya 2015 raya 2016 raya2017 restoren review Review review butik review drama review product rezeki rysya skincare SALE sekinchan sekolah 2017 ser serunding halia bilis shawl. shopee shopping online shopping raya short vacation si kecik ::. simple skin2love by mommylin suppliment surya cuka epal susu dugro susu ibu susun atur throwback tip typical mommy tyzara shampoo ubat traditional ucsi group unboxing Vacation viral vitamin kuku wahm Web review wifeadie yhadifamily . allene family zalora zoo zucca