.:: alahan mengandung... ::.



 Aduh.... sunyi sepi blog saya ni skrg.... huuhuhuh.... sejak mengandung ni... sume nya malas... apa nak jadi pun entah la...

Bukan sengaja ok... tapi memang rase berat jer badan ni. Selama hidup ni... belum penah Lin punya berat badan cecah 60kg tau... Tapi sekarang.... huhuhu... baru 11 minggu, da 63kg. Masyaallah.... banyak nya ko makan allene... ihihihhi....

Kadang-kadang tu, Lin memang confius sangat, Lin ni mengandung ker tak??? Orang lain mengandung, muntah2... tak ada selera makan... tapi Lin plak, tak muntah pun... kalau ada pun, masa berus gigi pagi, itu sahaja. 

Bab makan pula, berselera je... apa yang orang bagi, Lin makan... 
Mengidam.... so tak la nak daging rusa, kijang atau pun unta. Mengidam macam biasa je, nak makan ABC, roti canai telur....  waaah... baikkan Lin ni... tak menyusahkn hubby... hihihi

Tapi ada satu penyakit yang sangat la Lin tak suka sekrang ni,  PENING KEPALA yang teruk. Before mengandung, Lin mmg ada migrain. Kalau sakit, boleh makan Penthalon. 
Tapi sekarang, apa jer la yang Lin boleh makan, tahan jer la sakit tu. 

Tempat yang paling tak tahan, dalam kereta, macam mana nak baring, kereta goyang2... aduh.... tension jer... Baru happy2 jumpa hubby pas waktu keje, tetiba jadi diam. Sebab tahan sakit kepala. Kalau sakit dari dalam kereta, sampai la nak tidur. Esok paginya baru rasa segar dari biasa.

Pagi2 bila sampai office, Lin mesti tidur dulu. Then, dalam pkul 9.30 start work. 11.30 am pula sudah start lapar. Mulala panaskan makanan yang Lin bawa then makan. 
Lepas makan, 12-1pm Lin layan cerita korea dekat sini dramacrazy.net memang best, Masa layan kepala ni, langsung tak sakit. 

Pukul 3pm pergi solat Zohor. Lepas itu, continue work, but slow. 5.45pm pergi solat Asar. Continue work until 6.30pm. 7pm hubby sampai, balik.....  Dalam kereta start la pening2. Nak kata ada perfume, da abis... entah kenapa memang selalunya sakit.


1 lagi alahan Lin muka mengelupas. Teruk sangat disekeliling mulut dan hidung. Memang menyeramkan. Tak boleh pakai make up langsung. :( 

Ok la... saja nak menulis. Taknak malas2... ;)

with love ♥
.:: allene ::.

Post a Comment

1 Comments