kbba

Latest Posts

.:: PPUKM check up ::.

By 1:23 PM ,

Sejak pindah rumah ke Cheras ni, Lin da decide tak mahu lagi cont. check up kt K.K puchong
Jauh sangat la. (konon jer..) 

Tapi nurse kt K.K puchong suruh cont. check up kat K.K.I.A cheras. Area rumah Lin pula kena kat batu 9.  (kat mn tu??? )

Di sebabkan malas nak mencari + kena minum air gula kat sana + takut dengar nurse bebel.

Lin pun decide wat MGTT kt clinic biase jer. 
Berat badan naik pun tak kena marah... wakakak... sukanya. 
Kalau pergi K.K mesti kene bebel sambil mata terbeliak bila berat badan naik

Lepas buat MGTT, Lin nekad nak terus booking dekat PPUKM.
Tapi sebelum tu, kena dapatkan surat reference dari doctor yang kita check up sebelum ni.

Pernah gak mintak dengan nurse masa kt K.K puchong. Tapi dia tak bagi atas alasan, baru lg. 
Lagi sebulan nak bersalin baru boleh bagi surat reference doctor tu. (leceh!)

Tapi Lin pergi clinic masa buat MGTT,  Lin pun cerita kat doctor, nak surat tu. Since da pindah Cheras, lagi pun da tinggal 3 bulan jer. Kalau boleh tak nak pergi K.K, nanti banyak sangat  tangan doctor yang check Lin. 

Doctor swasta tak banyak cakap... ihihih... dia terus kata 
" ok, nanti saya tuliskan".
Selesai!.



Bila da dapat surat reference doctor, Lin pergi PPUKM, buat pendaftaran and bagi surat reference doctor tu. And tak lupa buku PINK.

Nurse amik semua data and key in dalam system. 
Senang jer kan. Tak banyak soal. Orang masa tu tak ramai, sebab Lin pergi masa lunch hour. 
Dalam 5-10 minit jer tunggu. 

Selesai daftar, nurse bagi tarikh appointment. Nanti datang checkup, bawa borang yang dia bagi kita untuk di lengkapkan. 

Wish all my planning will going smooth... aminnn... ;) 

with love  
.:: allene ::.

You Might Also Like

0 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers