.:: Baby sangat baik dengan uncle IMAN ::.


Baby saya sangat baik... :D

Uncle Iman sekarang semakin nakal... Amboi, tak larat nak kawal dia lagi... 
pantang pintu terbuka, dia lari sampai jalan raya.  Lepas tu, kalau takut kena marah, dia akan buat orang lain gelak dengan gelagat dia. 

Walaupun penat and marah.. tp aksi dia sangat la cute... :D

Paling teruk sekali, masa lin nak kejar iman, pastu pakai kan dia kasut. 
Masa nak duduk, terjatuh!!! aduh... sakitnye punggungku... :( 

Nasib Mr. hubby tak nampak. Kalau tak, teruk la kena marah sebab dukung si iman tu. 
Biase la... bukan selalu jumpa si iman ni. Bila jumpa, rindu nak usik2 dia.  Lepas terjatuh tu, sakit sampai malam la. :( unlucky betul.

Bila keluar jalan2, iman mesti nak duk depan dengan Lin. Pastu, bila dengar lagu best, lonjak2 kat pangku. Ish... seriau gak, takut terkena perut. Bila dia langgar perut takut baby tendang dia balik. Tapi tak pernah plak bby ni tendang uncle iman. Kadang2 tu, sampai uncle Iman tidu kat Lin, bby tak gerak langsung. 

Bila time nak tidurkan Iman, Iman ni kena peluk. Baru la dia akan tidur. 
Tapi, baby tak tendang atau gerak pun. Wah.. kamu sangat baik. Sayang baby saya. :) 

Bila hubby tanya, baby tak tendang iman ker? Lin jawap tak. 
Sebab dulu, alya (anak buah hubby) selalu kena tendang dengan adik dia, bila dia duk kat pangku ibunya. 
Pastu, mama lin jawap: tu maknanya, dia tahu nanti da keluar, dia nak kawan dengan uncle iman... :) dari dalam perut da buat baik... 

Owwwhh... yeker? entah la.. harap2 betul. Baby ada uncle iman tuk buat kawan kan... :)
Be a good person k, Sayang. Love u.



with love
 .:: allene ::.

Post a Comment

2 Comments

  1. emm baby mesti jd bestfriend uncle iman kuar nanti...tp mama dia kena take care tau jgn lasak2 sgt :) salam kenal dr ratu :)

    ReplyDelete
  2. @ratusiput:

    Thank you... tu la... hope dorang leh jadi kwn bila da besar... :) I.Allah, lin jaga diri...
    TQ sudi jadi kwn kite... :D

    ReplyDelete