.:: mummy yang selalu menggelabah ::. part 1

Morning... :D

Lame da tak update blog... kerajinan melanda diri ini.... 

Lin nak kongsi cerita pasal perasaan menjadi seorang isteri yang bekerja di siang hari dan menjadi suri rumah di malam hari
Beratkan tugas tu. Tapi itu la reality seorang isteri dan bakal ibu yang tengah sarat ni. :D

Last week, Lin ngn hubby terima kunjungan dari abg ipar and family dia... 
(abg hubby). Tengah malam plak tu, masa Hubby dapat call dari abg dia, masa tu pukul 11pm.. da mmg atas katil la... tidur... ZZzzz.... 

Then, after received call, hubby say need to pick up them, coz they dont know our house. 
Mak buyong yang da lena bangun dengan malasnye.. :D 
klu tido kene bgun mmg cmni... 

Tetiba terus fikir... dorang tidur sini??? alamak sok keje... 
breakfast masak ape??? 
apa ada dalam freeze?? 
adoi.. pkul brape nak bangun masak ni??? 

Banyaknye question... wakakak... tu la time mak buyong mengelabah... inginkan kesempurnaan kepada tetamunya... :D sepanjang perjalanan diam jer... dok fikir jawapan semua tu... 

Sebelum tidur dok bisik kat hubby sok nak masak per? lauk tak de... mee tak de, mee hun tak de... :( sambil wat muka sedey.... 
Hubby kate, beli jer la... (dalam hati berbunga2 riang tak payah masak) 

Sok nya hubby g beli roti canai... yeah... tu fav. mummy ngn bby... ngeee~~~ kami la yang mkn byk...  Selesai makn, angkat pinggan, clear kan dapur baru la pergi keje... hihih
sempatkan... mmg la... bgun awal pagi... kene g kedai mamak... sememangnye sempat. 

Hari kedua plak... abg ipar still tidur di rumah kami lagi. Tapi kali ni, menggelabah dia da kurang. 

Dinner? - kami mkn kt umah akak ipar di Bangi... ngee~
Breakfast? - Lin buat sosej roll with eeg. 

Sebab ade preparation.. tak mengejut... hihih... so, tu all mummy. U need prepare something at your kitchen.. tak rugi pun... klu tak, mengelabah la cm Lin ni... 
Kalau kaya sangat tak perlu sume ni, tetamu datang, makan luar jer... duit banyak... tuk Lin yang sentiasa berjimat ni, harus ada k...

ok la.. nak sambung wat kojo... :D 




with love  
.:: allene ::.

Post a Comment

0 Comments