.:: mummy yang selalu menggelabah ::. part 2


Assalamualaikum....
salam hari rabu... 

Lin ni, tak habis lagi nak cerita pasal topic GELABAH...
hahhaaa... 

Tapi, gelabah kali ni, still about tetamu. Orang tak biasa layan tetamu. :D camni la... 
Isnin hari tu, Lin dapat call dari mama. 

Mama: along ko balik pukul berapa? 
Lin: pkul 6 lebih sedikit. Sampai rumah 7 or 7 lebih.
Mama: apsal lambat sangat? 
Lin: tengok jem la ma... Apsal? 
Mama: Atuk ngn Wan nak datang rumah ko. Nanti masak lebih2 sedikit. 
Lin: Haaa??? ala... masak apa? yang ada ayam jer. Wan tak makan ayam...
Mama: Alah... masak jer pape... nanti sampai mama tolong.
Lin: OK.


Pas off call mama, terus call En.hubby yang selalu cool... :D
Bincang2 dengan hubby nak masak apa. Last keputusan, hubby kata: 


Ikan bakar
Taugeh masak lemak
sambal belacan.


cukup la kot. Yang datang 4 orang jer. mama ayah tok ngn wan.


Orang tua datang kita kena layan high class... Baru la dia rasa selesa dan teringin nak datang lagi. :D


Alhamdulillah... 5 minit pas mama ayah sampai, Lin pun sampai rumah. Apa lagi, kelam kabut kemas dapur. ngeee~~~...


Hubby balik bawak ikan... mama pula tolong siang ikan... 
keletang... keletung... kat dapur... pkul 8pm siap masak... cuma tinggal 2 ekor ikan bakar lg tengah di bakar... 
Apa lagi... kelam kabut mandi + solat.... wahhh....
sangat active.. kehulu dan ke hilir... cian bby dalam perut... dia pun siap exercise skali... :D 
bagus anak mummy.


Bila semua orang da ready... time to EAT. Takut gak kalau tak sedap. Bukan tak pernah masak... tapi, masak kt umah sendiri ni, lain sedikit.. takut orang tak suka jer... 


TAPI... 


Alhamdulillah... licin abis... :D
nasi habis... lauk habis... ikan habis... 
yang tak abis, sambal belacan dengan air asam jer... :D


Memula menggelabah gak, takut nasi tak cukup. Alamak, lin salah bajet ker? :( 
apa lagi, catu perut la... utamakan tetamu... :D


Lepas makan atuk dengan wan dok rehat sekejap, sambil borak2. 
Selesai solat isyak, siap2 untuk pulang. 
Lin prepare kopi "o". Before pulang minum dulu. Bagi driver segar mata... :D 


Bila semua da pulang... Apa lagi, mak buyong pengsan kt sofa... 
uhuhuh... pkul 1 lebih baru masuk bilik. Cian En.Hubby dok teman Lin sampai tertidur kt carpet jer... :D 
Anyway... TQ B, tolong sayang... :D 




p/s: hope pasni, no more cerita pasal gelabah... kene biasakan diri.. 

with love  
.:: allene ::.

Post a Comment

0 Comments