.:: 35 week dah... ::. - Barang2 baby and persiapan yang da ada.


Salam Isnin,

Hari ni, belum 35 minggu lagi. Tapi, insya-Allah esok genap 35 minggu.
Cepat jer da nak melangkah ker 9 bulan. Seram pun ada. 

Tapi, yang penting persiapan untuk si kecil ni kan. 
Barang2 baby da 98% siap. 
Cuma barangan mummy jer yang tak settle lagi. Barang mummy pun apa jer. Jamu2 untuk masa pantang and breastpump tuk masuk kerja. 

Insya-Allah, akan cuba settlekan semuanya sebelum baby keluar and masuk kerja. 

ni barang2 yang da di simpan dalam baby cot baby. Tapi tak semua la. Ada lagi dalam bilik baby.

gambar ni, lin capture lepas shopping sakan kt Y.E.S 

Lepas baju2 da settle beli, time untuk cuci semua baju2 si kecil ni. Tidak la gatal2 atau keras sangat masa baby pakai baju nanti. :D


ni 1st trip baju baby

baby binder yang mummy suka sangat.

seluar and baju

sikit jer kan. Orang kata baby cepat besar. Tak payah beli banyak2 sangat. 
Di sebabkan mummy ni da mula sakit2 belakang, so, baju bby kena la basuh 2 trip. Tak de la penat sangat. 



Ok , settle da persiapan baby. Tinggal nak masuk dalam bag jer.. :D 

with love 
 .:: allene ::.

Post a Comment

4 Comments

  1. progress kite lebih kurang~ hehe,,i pon dlm my 35 weeks skg..n baru sahaja basuh baju2 baby tu..lepas ni kene move to next step, kemas brg2 spital! :)

    ReplyDelete
  2. @ciksuen

    same la kite ye... seronok tengok semua benda da siap ni. Pasni pun i nak kemas barang hospital pula... :D gud luck dear.

    ReplyDelete
  3. wah tgk barang2 baby ni mcm baby boy! adakah baby boy?

    ReplyDelete
  4. @tutup mulut

    kalau ikut scan mmg boy... hehehe...
    tapi mak tak bg beli ikut warna sangat.
    tapi bila da kumpul mmg nampak boy pun.. heheeh
    sbb takde pink... :D

    ReplyDelete