kbba

Latest Posts

.:: Baby mengeras dalam perut ::.

By 12:02 PM ,

Salam,

Lin nak kongsi cerita, apa yang terjadi malam tadi. 

Semalam, dalam pukul 2.15am, Lin tersedar dari tidur. Perut rasa sakit. 
Pelik gak. Tak pernah perut sakit masa waktu tidur. Perut mengeras bahagian kiri dengan kanan. 


Nak bersalin da ker??? arghh.. sudah. 
Puas kejutkan hubby. Tak bangun pula. Nak tak nak, tahan jer la sakit tu. 

Memula ingatkan contraction. Lin pun kira la kekerapan. Memula consistance, tapi pastu kejap jadi 15 minit, kejap 20 minit, kejap 5 minit... aiikkkk.... 
Tak pernah pula ada baca kes macam ni. 

Lin pun pujuk la baby dalam perut. Jangan mengeras macam ni, kalau nak keluar, bagi la mummy tanda2 yang mummy tahu... huhuh 
Cakap ngn baby pagi2 buta.

Tapi, still mengeras. Kadang2 tu, dia bergerak active jer. 
Tapi sakit tu tak la teruk sangat. Sekadar rasa sakit la. 

Kali terakhir sakit, 4.30am. Masa tahan sakit tu, tertidur.
Bila terjaga, 6.30am. 
Tetiba rasa pelik... aiiikkk... da tak sakit. Yang ada cuma badan rasa lemah, sebab kurang tidur. 

Pagi ni, Lin nak google apa nama penyakit ni. huhuhu.. da dapat nanti baru share. 
:D



with love  
.:: allene ::.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. braxton hicks kot name die lin..contraction yg xkonsisten then hilang..i pon penah gak jadi gitu. igtkan da nk bersalin da. tp bolum lg. still counting days neh.

    ReplyDelete
  2. @ciksuen

    tul, lin pun rase benda yang same. tadi google banyak gak info pasal bh ni.
    wat suspen jer kan...

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers