kbba

Latest Posts

.:: petua mudah bersalin ::. - Air selusuh rambut.

By 11:21 AM ,


Salam jumaat...

Errrmmm untuk 1st time Lin dengar pasal selusuh air rambut
Memula, mama yang cakap. Bila mandi, basahkan rambut, cuci bersih2.
Last sekali, minum air hujung rambut sambil niat dalam hati...
" macam mana laju air yang turun dari rambut, macam tu la bila nak bersalin nanti".

Tu la petua yang mama bagi. Dalam hati nak percaya tak percaya jer... pelik.. tak pernah dengar pula. 


1 cerita lagi, masa Lin pergi melawat sepupu kat hospital, my untie tegur, "macam da besar perut ko long". 
Lin pun senyum jer. Lepas tu, dia pun cerita pasal air selusuh rambut. Sama la cerita dia dengan cerita mama. (da ada 2 orang suruh ni... ) 

Baru2 ni, wan (nenek) datang rumah, pun bg petua yang sama. So, conclusion dia, apa salahnya kalau nak cuba kan... :) Lin da cuba. Tapi yang masuk cuma 1-2 titik jer... sebab takut. ohohoh


with love ♥ .:: allene ::.

You Might Also Like

0 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers