.:: sakitnya kena cucuk kt hospital ni :( ::.


Salam...

Masa wat MGTT kt PPUKM, wah... sangat teruk rasanya. :(

Lin sampai pagi2. Alhamdulillah ada parking. Lepas parking kereta terus pergi clinic O&G.
Tapi still belum bukak lagi. Lin pun jalan2 cari makanan. Sebab kena puasa kan. 
Sangat lapa... :((

Bukak jer clinic, Lin terus pergi ke Lab C. 
Kat situ kena anta borang merah yang nurse bg. And tunggu sampai nama kena panggil.

Dalam 1/2 jam tunggu, nama Lin pun di seru dengan nada yang slow... alahai... 
camno la nak dengar. 3x gak nama diseru... hihihi...

Masa masuk, nurse suh duduk and terus jer amik darah kat lengan...
Wahhh! banyak nya darah Lin dia amik... 
Dulu wat mgtt, sikit jer dorang amik. Ni 1 silinder kecik tu. 

Lepas amik darah, dia suh minum air gula. Tapi, masa nak amik air gula tu, Lin perasan ada 2 warna berbeza. 
1- kekuningan
2- putih jernih.

Dalam hati, rasa putih macam kurang manis, so Lin pun amik yang putih
Bila minum... pergghhhh terbaik la... kerongkong rasa tertanggal. Entah air gula apa dia bg pun tak tahu la... huhuh

Abis minum, Lin kena tunggu 2 jam before check darah skali lagi. 
Lin pun tunggu sambil baca buku kat tempat menunggu. Mata ni rasa nak tidur jer. Kepala da pusing2... Tapi sbbkan pergi sorang,  so kena la tahan mengantuk takut terlajak tidur...

Tepat 2 jam lepas tu, namuku diseru lagi. Dan kali ni sekali jer. Kena amik darah skali lagi. Tapi berlainan tangan. Yang sakit hatinya, kali ni lebih sakit kena cucuk. Teruk betul la pekerja lab ni. :( 

tangan kiri yang kena kerja ngn pekerja lab

slip tuk amik darah skali lg

sangat sakit. macam ada darah beku jer... :( 

p/s: next time nak kena remind orang yang cucuk tu, cucuk slow2 sikit... 


with love  
.:: allene ::.

Post a Comment

4 Comments

  1. ish mcm teruk je tpt kena cucuk tu...huhu.. try tuam dgn air suam kot...tkt drh beku..huhu

    ReplyDelete
  2. @liyana

    tu la... ganas perempuan kat lab tu.
    nasib 2 hari je sakit...

    ReplyDelete
  3. budak tu budak praktikal kot...aku penah cek darah..yg cucuk tu budak praktikal...mmg sakit giler...siap dh cucuk pastu dia tarik jarum tu skit..pastu cucuk balik baru die tekan..bangang!!

    ReplyDelete
  4. @qistina ali

    bukan bdak practical. mak budak practical kot. ni orang pekerja lab da tua pun... tapi ganas...!

    ReplyDelete