kbba

Latest Posts

.: 100km everyday ::.

By 4:20 PM , ,

Salam, 

 27.3.2012 hari first Kerja after 60day on maternity leave. Memang tak ready langsung nak Kerja. Tapi, apa boleh buat??? Terpaksala demi masa depan Lin dan juga si Kecil debab Hafidh Aryan. 

 Bila da start Kerja, maka anak pun kena la berpisah dr Lin. Puas cari baby sitter kt area rumah, tapi xde yang berkenan. At last, hantar kt umah mama di puchong. Saranan mama, seminggu skali, amik la. Tapi, lin tak sanggup berpisah dengan ank lg. So, decide nak amik dia hari2. 

Seawal 6 pagi, bangun. siapkan ank (tapi tak mandila), bag susu, n minum CCPP. Pagi2 ni, kena bg tenaga lebih sikit. Dari Taman cheras permata - puchong - Taman Counnaught. 
Sebelum gerak dari rumah, kena bagi hafidh susu kenyang2. Dalam kereta, dia tidur lena jer. Baru boleh bawak kereta dengan tenang, bagus ank mummy ni.
Sampai umah mama dlam 7.3 am. Bergegas ke office balik sampai office 8.20am. Biasa la pg2 jem. 

Tepat pukul 6  pm plak, terus cabut. Lantak la orang nak ckp ape. Janji dapat jumpa dak bambam mummy. Sampai puchong 7.30pm. Masa tu, hafidh xtidur, tunggu mummy nak susu. Lepas DF hafidh, baru balik ke taman cheras permata. Sampai umah kami plak, dalam pkul 9pm cmtu. 

Masuk jerr rumah, terasa penat ya amat la. nak masak pun tak larat, nak kemas rumah lg la. Tu pun, mintak tolong hubby basuh baju. Da 2 hari, lalui routine cmni. rasa nak jer tinggalkan hafidh kt umah mama. Tapi, takut rindu dia. (tak pernah berpisah sejak lahir). 

Lin tak rasa mampu meneruskan routine cmni. badan penat. kje lagi. tol sehari almost rm10. minyak kereta lg, ye la sehari, 100km. Gaji pun xde la banyak mana. Patut ker lin teruskan routine cmni or jumpa hafidh seminggu sekali or 2 hari sekali, tidur kt umah mama. arrrggghhh... tension! xde kata putus lagi ni... :(( 

mummy sayang muhammad hafidh aryan!

hafidh 2 month.


p/s: hafidh bantal peluk mummy.



 with love ♥ .:: allene ::.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. cubala cari babysitter lagi area rumah tu. insyaallah ada. akak doakan!

    ReplyDelete
  2. Samala kes kita ni.. i plak dh nk antar kt nursery, bwh apartment i duduk je, diorg leh handle ebm n this year diorg xde org antar baby lg... tp hubby nk suh mak die gak jaga i.e seremban...i duk jln klang lama n nk ulang alik seremban hari2 memg pengsan!

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers