kbba

Latest Posts

.:: anniversary celebration at Cameron ::.

By 6:12 PM ,

Excited sangat, nak celebrate 1st anniversary with family. Kalau nak pergi bertiga memang tak seronokla kan. Jadi, jemput la family kami sekali. Family in law tak dapat ikut sebab ibu tak sihat sangat. Jadi, family Lin jer la yang join.

Kami bertolak dari puchong seawal 9 pagi. Ikut laluan tapah. Siapa yang pernah pergi cameron ikut laluan Tapah, tahu la macam mana pening nya kepala anda. huhuh... scary gak. 






Sampai di cameron dalam 12pm. Lepak2 dekat ladang tea dulu. Minum tea panas. Sebab dah terasa kesejukkannya. :) 
Lin pula boleh terlupa bawa sarung tangan Hafidh. Kecian budak tu, menggigil dia. 
Check in apartment pukul 2pm. Di sebabkan semua kelaparan, maka nya kami tak ada mood nak berjalan dulu. Tunggu jer la depan aprtment sementara nak check in. 




Lepas jer check in masuk apartment, Siap2 hidang bekalan yang mama masak :P 
lucnh dengan penuh selera. Lapar kan. Nasib la mama masak. Kalau makan luar entah sedap ker tak. Lauk rendang pula tu.  Lepas kekenyang, kesejukan lagi, apa lagi mood tidur la. wakakaka... entah pape jer. Rehat2 sampai pukul 5. 





Lepas puas rehat, bosan la pula. Datang sini bukan nak tidur kan. Apa lagi, mood shopping da sampai. Walaupun tak gaji lagi hari tu. :( spoil jer... kalau tak, banyak da Lin borong. 

Kami pergi pasar malam. Best jugak kat sana. Tapi, apa yang tak best nya, tak boleh nak tawar menawar sangat. And semua gerai harga sama. Hampeh tul. 


Mama sibuk beli sayur untuk makan malam. Katanya nak buat sup sayur. Sejuk2 kena sup panas memang sedap oit... 



Selesai shopping sikit, kami pun balik prepare dinner. Activity macam boring kan.. wakaka.. memang pun. Macam dok KL gak. Kat sini, nak keluar malam2 memang tak la. Bahaya, tempat orang kita tak tahu macam manakan. Kang kena rompak baru tahu. 


Keesokkan harinya, kami siap2 packing barang before keluar. Takut2 tak sempat nak patah balik apartment untuk amik barang pula nanti. Tapi estimate Lin memang sempat. Sebab apartment kami rental tu, kat tanah rata je. Dekat dengan stawberi park. 


Sampai jer di stowbery park, dengan semangatnya lin nak memetik la konon. Sebab ada tulis pick stawbery. Tapi, hampeh... tak boleh sebab bukan musim dan ramai orang. isshh..kempunan la saya...





Lepas puas posing2 tangkap gambar, beli sedikit souvenir, kami pun beredar la.  


Balik, amik bag dan cabut, sebab adik Lin nak balik JB plak petang tu. Kecian dia jauh lagi perjalanannya....


OTW balik, biasa la singgah makan tengahari di Lata Iskandar






Daddy hafidh sibuk nak mandi. Dia kata bukan selalu. huh!...
Lin ngan Hafidh dok tengok jer la dengan tangkap gambar wat kenangan... ihhih... 






with love ♥ 
.:: allene ::.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. seronoknyer bcuti smpi ke CH.. mmg lg meriah kalokonvoi ramai2 ni.. comel la baby .. bambam..geram tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. frina... ni entry lama da... masa hafidh tembam.. :) terkeluar plak....

      Delete
  2. best pegi jalan..akak bulan 3 hari pg jugak..dpt petik stoberi

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers