kbba

Latest Posts

.:: hafidh aryan 4month ::.

By 4:43 PM , , ,

Syukur alhamdulillah...semalam, 27/5/2012 Muhammad Hafidh Aryan genap 4m. Cepat jer masa berlalu kan. Kalau boleh, Lin xnak terlepas setiap moment dengan hafidh. Ye la,anak kan...excitednya pada anak tu terlebih2 sikit.

Weekend ni, aktiviti kami agak boring...sepatutnya, kami berangkat ker Gerik perak. Tapi, bila di fikirkan semula,terlalu jauh la pula perjalanan tu, bawa pula anak kecil, takut meragam. Hafidh sekarang da pandai mengamuk. Aduhhh... Kadang strees sangat. Tapi, lin kena la belajar bersabar.

Kereta kecil kami pula buat hal... Issshhh memang stress la. Nak g weding kawan2 pun tak berani.. Buatnya dia meragam tengah jalan... Sia sia je...

Sabtu lin keje... Jadinya daddy mithali la yang jaga hafidh... Siap mandikan sekali. Baguih... Sungguh. Tenang hati mummy :p.
Sabtu adalah hari malas kami 1 keluarga. Especialy mummy. Sampai lunch pun daddy siapkan.

Ahad, kami bawa hafidh makan dekat kedai Parsi di Ampang. Kedai tu ada kebab kambing, sebab tu daddy beria nak bawa kami :) sedap juga la. Nama kedai tu, " art de taste ". Kedai dia simple je. Xde la menarik sangat. Tapi, untuk peminat kambing, memang ok. Lembut je daging dia. Suka sangat daddy si hafidh tu.

Sekarang, hafidh da 4m... Progress dia pun alhamdulillah... Bagus sangat. Meniarap da pandai. Pantang mummy letak dekat tilam atau comforter, mesti dia meniarap. Senang hati mummy hafidh da pandai meniarap. Ingatkan budak bam bam ni lambat. Tapi hafidh cuma lambat sikit jer.

Tapi, sekarang ni, mummy perasan hafidh da kurang minum susu. Mungkin sebab da membesar. Tapi, apa yang mummy risaukan hafidh macam kurang minat nak DF sekarang. Kadang2 tu, bila mengamuk, sampai kangkang2 nak bagi hafidh susu... Alahai... Kenapa la jadi macam ni sayang. Dulu hafidh mengamuk, mulut cari nen mummy... Sekarang bila mengamuk, nen pula kena kejar mulut hafidh. Sedih la.

Harap sangat, hafidh akan terus DF. Dan dapat minum susu mummy sampai 2 tahun.

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. bam bam nya hafidh..meh nk gigit pipi tu skit..hehe..
    suke2 nk gigit pipi anak org..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ihihhi... agaknya, si hafidh ni da biasa kena ggt. tak heran da... :P

      Delete
  2. alolo...comeynya. dlu ms Haziq besar ni senang lagi nak mkn kat luar, nk jln2. skrg bila dh besar mmg susah sgt nk mkn kt luar,lg selesa kt rmh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker? lasak yek? skrang ni pun sush gak. sebab dalam kereta tak nak duduk nak berdiri jer... pastu klu nak tido mengamuk sakan dalam kereta... parah..

      Delete
  3. bam bam sungguh hafidh.
    makan kebab jugak ke? hehe

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers