.:: keguguran yang melampau ::.

Mesti ramai mummies yang sama kes macam Lin. Keguguran rambut.

Serius sangat, rambut Lin gugur banyak dan ada di merata rata tempat. Ohh.. Memang sedih.

Selepas bersalin kan hafidh, habis je pantang, lin terus gunting rambut bagi pendek. Sebabnya malam malam nak df hafidh susah. Tapi, da pendek pun rambut gugur gak. D cakap nasib pendek, kalau panjang da macam apa je rambut gugur tu. Mesti scary tengok rambut sepah2.

Sampai balik Muar pun MIL perasan yang rambut sepah2 kat katil dan bilik :(

Ni gara gara si comel da pandai buat bubble kat mulut, sembur2, hisap jari...

Sekarang ni, rambut da nipis jer. Dulu tebal, ramai orang suka. Ohh my hair...
Macam mana nak stop kan rambut gugur ni... :( 

source: google

Post a Comment

12 Comments

  1. samela ngn kite..mslh yg xdpt nak dielakkan da..da buat macam2 cara tp still gak gugur..
    alih2 kerapkan syampu rambut je..alhamdulillah da ok sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sueshe... i pun try kerapkan syampoo. kite cube2 jer la.. :(

      Delete
  2. errrr...rambut sy pun da start gugur..tp baru cket2...tp tau die akan gugur dgn mgila satu hari nti...waaaa..cuak~!!9bulan tak pernah gugur kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wawa... tunggu sikit jer masa lagi... pasni, keje menyapu lantai jer la...

      Delete
  3. sama ngan saya..smpai stress tgok rambut yg bersepah2..huhu..xtau la camne nk bt rawatan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... nak cari petua2 la... nanti sape jmp dlu share k...

      Delete
  4. rambut aku pun kerap gugur...dah lama dah..tp biarkan je...xtau nk buat ape...huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tina, klu cmtu, pas beranak botak la ko... hahaha :))

      Delete
  5. So far rambut erna tak pernah la terasa kegugurannya..tapi tah la kalau nanti gugur.lin kena carik syampu yang sesuai la kot.tak pun makan makanan yang boleh kuatkan rambut.
    hafidh cerdik bubble2 kat mulut die.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la erna... lin pun tak th nak pakai product ape skrang ni. klu dlm toilet tu, ada jer rambut.
      bdk sekarang cepat cerdik... sume jadi cepat sekarang.

      Delete
  6. terjumpa info ni, juga pasal rambut gugur… sharing is caring :) - Botak, Keguguran Rambut Masalah Keturunan

    ReplyDelete