.:: mari berkenalan ::.

Salam petang Jumaat... 

Hari ni, walaupun hati tak seronok nak kerja, tapi tetap nak update pasal kerja sikit.
Hari ni, mungkin da 1 tahun setengah Lin kerja di UCSI bahagian Logistic
Tapi, jangan suprise... tak ada buat kerja logistic pun. Tu orang lain yang buat. Lin Interior designer di sini. 

Mesti tertanyakan, kenapa University hired interior designer... hahhh.... pelik, tapi benar. 
UCSI di terajui oleh Dato'Peter. Dahulunya UCSI ni, di kenali sebagai Kolej sedaya. Siapa pernah dengar angkat tangan??? kalau ada bagus la... tapi, Lin memang tak pernah dengar. 

Sekarang ni, UCSI atau pun full namenya University College Sedaya International ni sedang develop untuk memperbagaikan kemudahan untuk student di 1 kawasan di Springhill PD. 


Kalau ada yang perasan, sekitar Springhill tu, ada construction di kawasan highway springhill tu, di kedua-dua belah tanah.  Di situ akan terbinanya Sebuah hotel 5bintang, International School, & sebuah hospital. 

Wow... banyakkan. Itu la kerja kami as interior designer di UCSI ini.  Pada awal pembukaan department untuk ID ni, hanya ada 4 orang DARA di dalamnya. =) (include me ok) 
Dalam masa yang sama, kami mencari juga designer lain. Memang amik masa sedikit. At last, 3-4 month after, seorang senior join us. Alhamdulillah.. ada orang boleh guide kami yang baru setahun jaguh.  (seronok gak dapat join company yang baru nak bertatih ni...) 

Dan selepas itu, sorang2 masuk, dan sekarang kami da ada rakan seramai 9 orang. Itu pun, baru2 ni seorang QS baru jer resign untuk migrate ker Australia. Miss u Wendy =( 

Dan, hubungan kami each other, sangat rapat. =)  nanti, Lin akan pos activity kami... 
p/s: now we are subsidiaries company already! yeah

with love  
.:: allene ::.

Post a Comment

0 Comments