kbba

Latest Posts

.:: datang bulan, susu drop ::.

By 10:02 AM , , ,

Da lama tak rasa sakit senggugut. Sampai terlupa rasa sakit itu. Semenjak kahwin, lin hanya pernah datang bulan sekali je. Tu pun selepas selesai majlis bertandang di Muar. Start dari hari tu, memang tak ada la. Sampai la hari genap hafidh 5bulan.

Ngam ngam 5 bulan lepas bersalin tu... Lama sey... Kalau di kira balik dari tarikh 8/5/2011 - 28/6/2012 adalah dalam 13 bulan tak beli pad kan. Hihih jimat. Lin ingatkan lambat lagi nak datang bulan, memang tak ada spare pad la kat rumah. Bila da datang bulan, baru kelam kabut pergi watson beli.

Da banyak kali dengar cerita kat KIM, bila period ni, susu mesti drop. Tu yang takut nak hadapi datang bulan, susu lin tak ada la meriah sangat, hanya makan pagi kais pagi, petang kais petang. Kalau drop, memang tak cukup susu la. Hafidh pula, Kalau menyusu sehari boleh sampai 40oz. Banyak tak?
Sehari, lin boleh pump untuk dia 32oz je. Mana la nak cari lagi 8oz tu.
Seram je bila difikir fikirkan.

Minggu lepas, susu lin drop! Sekali pump boleh dapat 4oz je. Lagi 4oz, tak nak keluar, puas la urut2 cik B tu, tapi hasil tetap sama. Tapi lin set dalam mind, biasalah susu ni kadang2 meriah, kadang tak. Esok mungkin banyak la. Tapi non hado! Sampai la ujung minggu sama je. Tapi keep pumping. Bukak KIM, usha susu orang konon bila usha, hormon susu tu banyak la. Tapi sama je. Air suam bergelen gelen da minum. Mungkin bukan rezeki.

Rupa2 nya cik P datang. Punya la suka... Sengal, Memula takut pastu suka, entah pape arghh aku ni. Suka sebab tak pregnant. Takut gak tetiba ada kan.:) tak pasal2 keluar gegirl... :p

Lega rasanya susu drop sebab period. Ok la tu kan. Mungkin pas habis period ni susu ku kembali meriah... Aminn...




kais pagi makan pagi... 

P/s: susu lin meriah sekejap pas balik shopping kat giant taman connought, dasat kan... 

With Love
.:: allene ::.

You Might Also Like

9 leave a massage here...

  1. As'kum samalah dulu masa menyususkan anak. bila pump alahai cuma dapat 2 oz bayangkan.. naik lenguh dan perit.. akhirnya.. susu lembu terpaksa di selang selikan.. hmmm... cuba rebus sayur kobis dan minum airnya.. antara salah satu petua nak susu banyak katanyalah.. cecuba cecuba..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak, betul ker air kobis bnykkan susu? bukan kobis keringkan susu ker? nak try... tp takut... tak pe, lin google dlu k... thanks akak...

      Delete
  2. kene g shopping lagi tu..nnt meriah la susu...hehehehe......tujuan x berasas kan...kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. tu la pasai riny... kalau la duit tu bnyk... memang tu la milk boster terbaik... :P

      Delete
  3. etty pon bila period susu drop..dahlah jenis period lama..stress rasa...last month period+istihadah total 24hari..resah je hari2 pam xcukup..pastu habis jer istihadah dlm 15hari tepat2 dtg plak lg period..now dh 13hari..susu drop balik..huhu..dugaan sungguh..stok pon dh terjejas..harap2 dpt kaut balik untuk bulan puasa nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan, stress... Tp tetap pump gak walaupun sikit... :(

      Delete
  4. betul. kalau en P datang drop sikit...huhuhu..takpe la..masa en P datang je.. lepas tu ok. Makan habatussauda. InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byzura, betul, susu ni kadang meriah, kdg2 tak... I mmg mkn hbtussauda... :)

      Delete
  5. Saya pon skrg ni pam xbyk pon yg dpt. Dpt 2 oz ja.. kdg2 pam kejap saja nak dpt 2 oz tu..kdg2 lama gak pam baru la dpt 2 oz..wpon lambat or cepat nak dapt 2 oz tu saya tetap pam dgn sabar 😊

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers