.:: hafidh stop solid food ::.

Berita gembira ni... Lin pernah tulis entry pasal hafidh da start solid food di sini. Masa tu hafidh baru 4m3w. Too early. Tapi nak buat camno... mak wan dia da bising2, kang melawan da jadi anak derhaka. Hafidh sempat makan 2 minggu je. Itu pun tak full. Sebab kalau dia tinggal dengan Lin, lin tak bagi makan pun. Bagi nen je. Diam la dia. 

Kenapa stop, sebab dia demam.  Bila dia demam, makan pun tak ada selera. Menyusu pun sikit je. Alahai debab mummy. Then, mummy dengan mak wan decide stop je la dulu. Alhamdulillah mak wan OK. Tak ada bantahan. :) 

So, sekarang ni... mummy hafidh ni da tak sabar nak tunggu 27/7/2012, nak masak untuk hafidh. Kali ni, nak masakkan bubur nasi untuk hafidh. Nak kumpul menu banyak2. Goo... mummy gooo.... 


aksi si comel mummy




p/s: click here

with love ♥ 
.:: allene ::.

Post a Comment

4 Comments

  1. anak2 RS mula makan umo 6 bulan.tp skang seronok tgk kawan2 yg buat mcm2 menu utk baby... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ratu, kalau ikutkan lin mmg nak tunggu 6m. tp, mak da bising2. ikut kan je la.

      Delete
  2. tak lama dah tu..nanti hafidh boleh start makan smula. masa tu betul2 dah tiba masa..mesti berselera. lagi2 mummy masak sedap2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la erna, syukur sangat dia da stop. lagi pun tak lama da... :)

      Delete