kbba

Latest Posts

.:: 1st time beli langsir ::.

By 3:34 AM

Foooyooo... beli langsir... hhaha.. belagak sey. pestime la katakan... 

Ok, da dekat sebulan gak la lin sibuk dok fikir nak warna apa langsir tahun ni. Nak raya rumah sendiri, excited lebey ler... 

Godek2 terjumpa la Aty nye cerita tahun lepas. Dia pakai  warna turqoise. Pandai Aty deco rumah. Lin ni... nama je Interior Designer, rumah macam tak ada taste je. Wakakaka.... teruk no... bajet tak do sebenarnya.. nak beli cat pun berkira.. :D

Nak cari kat KL ni, sesak ya amat. So, D bagi idea cari kat Tangkak, alang2 nak balik Muar kan, kita pergi tangkak la cari kain langsir. 

Sampai jer tangkak, setiap kali masuk kedai, orang mesti tanya: 
"nak warna apa kak?"
"bajet berapa kak?"

bab warna boleh jawap lagi la, nak warna turquise... bab bajet, tak nak jawap. Sebab asyik nampak harga Rm30 ke atas setiap meter. Nak beli dalam 10m . Nak buat kat sliding door jer... hohoho.. Yang lain tak payah. Bajet tak de. :D

Hampir 10 kedai pergi, tapi warna tu memey tak ada. Sakit hati. Da la usung SIL dengan MIL. Kang fengsan pulak. Last sekali, jumpa 1 corak cantik. Tapi warna gelap. D suka. Lin pun OK. Grab je la. Nak cari mana lagi. Da penat sangat ni. Haus pun ye...

Kesudahannya dapat la langsir 12m. semeter rm9 jer... hahaha... bejet gile la lin ni. Kedukut.  Ada benda yang lagi penting dari langsir tau. Tak mo bazir2. Sekarang nak kena jahit pula. Bukan hantar upah. Tapi jahit sendiri. Entah jadi ke tak. Nasib la labu... 



with love
 .:: allene ::.

p/s: nak duit raya tak?? kat sini k >>>  DuitRaya

You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. aty beli langsir aty tahun lepas tu-sampai tahun ni tu..kat kamdar...:) memang kalau boleh murah..memang lagi nak kan..asalkan corak n kain cantik...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la aty... last2 pilih color lain... color yang nak semua tak cntik... :(

      Delete
  2. hehe.. confirm la jadi langsir tu nanti :)

    ReplyDelete
  3. Teringat 1st time buat langsir..blur sungguh..nasib tuan rumah tinggalkan langsir(beli umah 2ndhand).so ukur dr situ..lps kira2 nk pengsan sbb kena berpuluh2 meter untk seluruh rumah..end up beli yg murah2 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la han. mmg klu beli 1 rumah tak mampu la... :)

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers