kbba

Latest Posts

.:: check list for raya ::.

By 11:01 AM ,

Dah nak raya kita kan... Biasa la orang Melayu ni, bila da hujung2 bukan sibuk nak beribadat, tapi sibuk nak prepare untuk raya. Sama la dengan tuan punya blog ni. Huhuhu

Tinggal minggu ni sahaja untuk berpuasa. Alahai... Banyak sangat benda tak buat lagi. First time nak raya di rumah sendiri la katakan. Sebelum ni beraya rumah mak. Biar mak fikir sendiri. Sekarang da kena rumah sendiri, baru terhegeh2 nak fikir macam2 Kan.

Untuk rumah: 

1- kemas rumah
2- lap tingkap
3- basuh langsir
4- cuci toilet
5- kemas dapur ( nak gantung barang2 yang di beli)
6- kemas balkoni ( nak cari artificial grass)
7- gantung semua frame kat living
8- jahit langsir
9- beli bekas kuih raya
10- beli rail langsir baru (double)

Untuk anak: 

1- baju Melayu
2- baju raya biasa ( 3 pasang)
3- Pampers secukupnya
4- makanan anak ( sayuran, daging/ikan/ayam)
5- Minyak panas, shampoo
6- Bag basah & bag untuk simpan baju masa berjalan

Untuk Mummy & Daddy:

1- Baju kurung & Baju melayu 2-3 pasang ( baru 1 pasang je, yang lain recycle)
2- Baju buat kerja or duduk rumah 
3- Charger hp, Ipad
4- P1 wimax (memang tak boleh tinggal, cuti seminggu tu, nanti bosan)
5- shampoo, shower gel, deodorant, perfume, dll.


Apa lagi yek? macam tak cukup je. Nanti2 update la..  Ehh.. tapi teringin buat something tuk bawa balik kampung la.. ape ye?? kueh raya? kek or apam??? huhhhh... still thinking.

You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. aty keje sampai jumaat..tak sempat ar nak membelek umah..adeeyyhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. same la ngn lin aty... sempat buat separuh jer tu... huhuhuh... da ada anak susah gak... balik kerja nak tengok anak lg... :( dugaan...

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers