kbba

Latest Posts

.:: dulu TAK BOLEH, sekarang BOLEH ::.

By 10:52 AM ,

Salam....

Malam ni, da 10 ramadhan. Bermakna, ramadhan semakin nak meninggalkan kita... :( sedih...  ibadat tak dapat buat dengan sempurna. Kesibukan kerja, anak, masih tak boleh nak balance. Senang kata, hidup lin still terumbang ambing... (ckap macam susah sangat) 

Sejak jadi mak orang ni, semua benda kena buat kan... 
contohnya: 

Dulu lin tak pernah bangun sahur, masak untuk family
Yang lin tahu, tunggu mak bangun masak, tunggu 15-20 minit, baru bangun tolong hidang makanan :D

Dulu lin tak pernah balik kerja masak untuk makan malam.
Sekarang, balik kerja pergi amik anak kat puchong, balik cheras masak untuk laki  pula.. :(

Dulu lin tak pernah kemas rumah lepas balik kerja
Yang lin tahu, balik kerja penah, nak tengok TV je. Pastu gosok baju, tidur
Sekarang, balik kena sapu rumah (rambut + habuk bersepah nanti hafidh kutip parah)
kemas dapur. 

Dulu lin tak pernah nak basuh baju dan lipat baju malam2. Tapi, kalau weekend, tu memang kerja wajib la. 
Tapi sekarang, baju kena basuh, kena lipat, sidai kadang2 D tolong. Kalau tak buat semua tu, rumah lin macam gudang pakaian nanti.

Dulu lin tak pernah search kat internet resepi2 untuk masak. Yang lin tahu, bila nak masak tanya mak "nak masak apa ari ni??" " macam mana nak masak lauk tu??? " tu je reti. 
Sekarang, hari2 bukak blog resepi, cari2 resepi mana yang senang untuk di cuba. 

Dulu lin susah sangat nak bangun pagi. Memang hobi lin tidur. Kalau tak kerja tu, huishh bestnya dapat tidur.
Sekarang, kena bangun awal. Lagi2 bulan puasa ni, kena bangun masak sahur, nak hantar anak pergi puchong lagi. T___T mata pun da macam panda. Nasib anak tak meragam malam. Bangun nak susu je.

Haaaaa.. sekarang baru tahu! macam mana mak lin penat dulu. Balik kerja buat itu ini. Dapat anak pemalas :( lin la tu. 
Kalau buat kerja nak mintak upah. Sekarang nak mintak upah kat sapa??? 



with love
 .:: allene ::. 

 p/s: nak mintak tolong like kan pic kat link ni. Thanks :D

You Might Also Like

10 leave a massage here...

  1. mintak upah kat hubby...hihihi...:p
    susah sbnr nye da kawen ni kan...idup kelam kabut nk uruskan umah tangga...tp rasenye pas 2 3 taun mst ok dah...superwomen dah.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la wawa... ingt da kwen senang kan, ada orang jaga.. :(indah khabar dari rupa... harap2 pasni stabil la hidup...

      Delete
  2. yana sampai skrg still xbalance gak lagi..same2 la kita berusaha..chaiyok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la yana.... kena planning slowkan. orang lain boleh je stabil, kita pun mesti boleh gak kan..

      Delete
  3. dulu time mude trang-tang-tang i sokmo bangun pukul 12 tengah hari. hahahaha. sekarang ni sabtu ahad sama jer, bgn kul 5pagi.sebab si tecik dah bgn nak susu...aduyainye pon...tapi best jugak jadi mak-mak nih kahkahkahkah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mommy cha... bab tido ni memang best ever la... sekarang ni, jadi mak mmg best pun rasa macam supermak pun ada... :D

      Delete
  4. same je pe yg lin senaraikan tu..hehe..smpi skang cuba cr 'tune' antara kerja, rumhtgga dan anak...skrang sume nak kena buat sorg2 bila husben x de, lg la parah rs..seb baik mak ade tlg..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... kadang2 tu da kwen pun kita still mengharap kan parent. same je macam lin... ihihih

      Delete
  5. hehe..inilah penangan bergelar isteri..semuanya jd boleh kan.. sama je kita ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeker? owh... makna nya semua yang baru kwen, mmg camni kan... mmg semua orang supermak la... :D

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers