kbba

Latest Posts

.:: hafidh aryan mengamuk ::.

By 5:05 PM , , ,

Bila da cuti lama, anak pun asyik dok berkepit dengan mummy daddynya. Bila da start kerja, mula la si anak buat perangai kan. Alahai... bila si kecil ni mogok tak mahu susu, sungguh tak keruan si ibunya. 

Semalam, 1st day kerja after cuti 1 week. Bila da mula kerja maka, si anak kena la minum susu botol kembali, no ngempeng2. Lin memang confident, yang hafidh tak kan ada masalah dengan susu botol, sebab dia seorang anak yang kuat menyusu, tak kesah bagi botol apa pun, dia minum je. Tapi, kerenah 7 bulan dia, dia mogok! tak mau susu dalam botol

Lunch hour lin call mak wan, tanya hafidh ok tak? sebab lately ni, dia terlalu manja dan dimanjakan oleh orang2 sekeliling. Then, mak wan jawap dia tak mau menyusu, dari pagi. Da 2 botol susu dia reject. (ohmysusubazirjer) Lin mula la risau. Tak haus ker dia ni? Mak wan cakap, dia isap sikit pastu tolak, tengok apa yang dia isap. Pastu biakan susu tu keluar meleleh2 sampai keleher. Tak nak menyusu langsung.

Bila balik kerja, cepat2 lin pergi puchong. Tanya hafidh apa masalah dia (macamanakakuretijawap). Tapi hafidh senyum je. Lin pun cepat2 nak DF dia. Tapi dia tak mau. Sibuk mata memandang makcik2 kat rumah yang tengah kepoh. Lama gak pujuk, tapi budak ni tak nak. Tak haus kot. 

Lin pun siap2 nak balik ke Cheras pula. Siap pesan lagi dengan hafidh, jangan menangis, mummy nak drive jauh ni. Baru je letak hafidh kt car seat dia da jerit. Memula tu lin ingat sekejap je. Makin jauh, makin kuat dia jerit. Ahhh sudah. Da la tak menyusu. Menangis lama + kuat2 lagi haus la tekak dia tu. Kebetulan, lin tak guna highway semalam, lin ikut jalan kinrara, memang tak boleh berhenti suka suki la kan. Kalau highway ada la juga R&R. 

Sepanjang perjalanan dari puchong ke cheras la hafidh nangis non stop. Puas pujuk. Buat donno je. hai la anak. Biasanya lin akan pegang tangan hafidh bila kereta bergerak perlahan, tapi semalam bila lin pegang hafidh pandai tarik tangan dia... wowwowo... anak saya pandai mogok. 

Masuk jer kawasan parking, lin terus amik hafidh peluk dia. Automatic senyap.  Macam ada suis. Pujuk hafidh, tenangkan dia. cium dia puas2 baru keluar dari kereta. Sampai rumah, daddy da siap bentang toto, lin terus letak hafidh dan susukan dia. Maka, tertidur la dia kekenyangan dan keletihan menangis. 

Yang peliknya, dia boleh bangun pukul 2am, main sorang2 dengan patung rebena. Bila lin tersedar tengok dia sibuk dok cakap sorang2. Tenang je, macam ada kawan main dengan dia. Lin kejut D, D pun pelik tengok dia. Tapi, kami sambung tidur2 ayam. Anak tak tidur mana boleh tidur lena sangatkan. 

Pagi ni, masa lin hantar hafidh pergi puchong. Dia sangat baik, senyap je main dengan patung rebena tu. Sepanjang perjalanan elok je, tak meragam langsung. Mungkin dia tengah biasakan diri balik. Tengahari pula, mak wan cakap hafidh da minum susu, tapi setengah la. Perkembangan yang baik. bagusnya la anak. :)


with love ♥
 .:: allene ::.

You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. Hafidh masih dlm mood raya lagi tu..
    Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la mimi... dia ingat mummy dia ada je dengan dia.. tu yang manja sangat.

      Delete
  2. ye lah..same ngan aty..biler seminggu ngan kite jer..semalam nak hantar kat bs..die macam majuk..pastu pandang kite macam nak kate tak nak tinggal situ...dah lar die tak sihat batuk...hurrmm...naseb baik gak ar tak meragam...tapi malam sebelum tu dah buat hal tak nak tido...gggrrrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la tu... dia da sedap manja2 dengan kita seminggu. lepastu kena tinggal merajuk. pandai budak sekarang ni.

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers